Ora Planetei

Ora Planetei

Activând în sectorul energetic, Premier Energy aprobă anual şi derulează  încă din 2009 un plan de activități axat în principal pe informarea consumatorilor pentru a motiva cât mai multe persoane să adere şi să participe personal la Ora Planetei/Earth Hour.

Ce este „Ora Planeteiˮ?

Evenimentul internațional Ora Planetei, organizat din 2007 în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, este o mișcare globală la nivel local, care unește oamenii şi îi motivează să ia măsuri pentru soluționarea la nivel local a problemelor de mediu și să protejeze planeta. Angajând o comunitate amplă, iniţial evenimentul avuse ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice, prin renunţarea sau reducerea la maximum a consumului de energie electrică timp de o oră. Organizatorul Orei Planetei este World Wildlife Fund (WWF), o organizație internațională a cărei activitate vizează cercetarea legată de conservarea și restaurarea mediului natural.

Pentru prima dată WWF a atras atenția asupra cercetărilor științifice cu privire la schimbările climatice ale planetei în 2004, când a decis să atragă cât mai mulți oameni posibil pentru a găsi soluții în comun această problemă. Până în 2005 a fost dezvoltată o idee, care a fost pusă în aplicare sub forma unei acțiuni cu deconectarea benevolă a energiei electrice timp de o oră. Evenimentul a primit numele de „Big Click”, dar în 2006 a fost schimbat în „Earth Hour” pentru a renunţa la accentul pus doar pe stingerea luminilor și pentru a spori atenția asupra problemelor întregii planete.


Evenimentul contribuie real la schimbarea planetei în mai bine?

Ora Planetei servește ca apel simbolic pentru angajamente globale și eforturi de combatere a schimbărilor climatice, începând de la soluţii locale. Nu pretinde că este un exercițiu de reducere a energiei sau a emisiilor de carbon, deci, nu măsoară reducerea consumului de energie electrică în timpul evenimentului. Totodată, tentativele locale de a o face au confirmat ineficienţa unui exerciţiu similar, deoarece variabilele ecuaţiei (condiţiile meteo, numărul consumatorilor şi necesităţile acestora) diferă de la an la an, ceea ce are drept consecinţă obţinerea unor date ce nu pot fi comparate. Totuşi în urma evenimentului au fost înregsitrate modificări în specificul ofertei şi cererii de energie electrică.

Vorbește pentru natură

Indiferent unde te afli în lume, poți avea un impact personal și te poți alătura evenimentului Ora Planetei pentru a vorbi în favoarea naturii.

Consumul de energie electrică depinde de tine. Deprinderile tale pot avea efect negativ asupra naturii şi a planetei. Monitorizează-ţi rutina zilnică şi fă modificările necesare pentru a evita orice consum nejustificat.

Noi îți livrăm atâta energie, de câtă ai nevoie, dar ai grijă de planetă în fiecare zi.

Dacă decizi să participi, poţi să o faci şi în pofida pandemiei cauzate de COVID-19. Echipa de organizare globală Earth Hour recomandă tuturor persoanelor să participe online / digital, atunci când este posibil. Dacă te afli cu familia într-un spațiu public sau vrei să petreceți ora cu prietenii și familia în afara casei, te rugăm să urmezi recomandările de protecție, să nu uitați să purtați o mască fiecare și să mențineți distanța socială.


2021 este anul acțiunii

Anul 2021 reprezintă o oportunitate incredibilă de a-i determina pe liderii mondiali la acțiune.

Vorbind în favoarea naturii în această oră a Pământului, putem pune lumina reflectoarelor pe planeta noastră și putem declanșa conversații globale asupra necesității schimbării, creșterii impulsului și a unui „efect domino” care influențează direct direcția acestei Conferințe cruciale a Biodiversității Națiunilor Unite timp de luni.

Peste câteva luni, reprezentanți din întreaga lume vor participa la cea de-a 15-a reuniune a Conferinței Națiunilor Unite a Părților (COP 15) la Convenția privind diversitatea biologică (CBD) de la Kunming, China.

Starea naturii și biodiversitatea vor fi în centrul acestei conferințe și vor fi luate planuri globale pentru următorii 10 ani – decizii care vor afecta nu numai următorul deceniu, ci şi viitorul și bunăstarea umanităţii pentru mulți ani de acum încolo. Cu suficient sprijin public, această conferință ar putea fi conferința în care ne omenirea să îşi asigure un angajament internațional – semnat de liderii mondiali – de a pune capăt deteriorării naturii și de a pune planeta noastră până în 2030 pe calea spre recuperare.

Problemele  cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de pe tot globul poate ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților.


Ce poți face de „Ora Planetei?!

Stinge lumina şi deconectează toate instalațiile, ce nu sunt vitale, pentru o oră sâmbătă, 27 martie 2021 la 20:30, ora locală.

Vezi o listă cu peste 20 de lucruri pentru a le face cu familia pentru o experiență memorabilă și cu impact. Sunt experiențe de neuitat care vă vor apropia de natură și de comunitatea „Earth Hourˮ: https://bit.ly/3uzp4BA.

Organizează chiar tu un eveniment pentru a sensibiliza mai multă lume. Găsești aici https://bit.ly/2NvAKEE suportul necesar: de la ghiduri pentru a planifica evenimentul la materiale de marketing, tot de ce ai nevoie pentru a fi un campion local al unei mișcări globale.

Fă-te auzit: semnează angajamentul „Vocea Planetei” pentru a anunța liderii mondiali că îţi pasă de natură și că ceri acțiuni politice urgente pentru protejarea planetei noastre: https://bit.ly/2Ss6V7q.

Citeşte mai mult, documentează-te şi găseşte soluții proprii. Conștientizarea este primul pas spre acțiune în faţa celei mai mari provocări pentru umanitate: https://bit.ly/37lrt5W.

Găseşte soluţii sustenabile pentru tine însuţi. Inspiră-te şi inspiră-i pe cei din jur https://bit.ly/2UNYjJY. Chiar și cele mai mici acțiuni proprii, simple modificări în modul în care trăieşti pot avea un impact pozitiv semnificativ asupra celor ce te înconjoară şi, în final, asupra planetei noastre.

Povesteşte-le şi altora. Spune-le ce înseamnă natura pentru tine și ceea ce faci zilnic pentru a ajuta la protejarea planetei noastre: https://bit.ly/3bExoGs.

Noi îți livrăm atâta energie, de câtă ai nevoie, dar ai grijă de planetă în fiecare zi.