Eficiența energetică

Ce este eficienţă energetică?

Eficienţa energetică este un set de metode, soluții şi investiții, care sunt aplicate în procesul tehnologic pentru reducerea consumurilor de energie cu asigurarea confortului inițial.

Acest termen este foarte larg şi se referă la utilizarea eficientă a energiei electrice prin modalități ce ne permit să obținem aceleași beneficii (iluminare, încălzire, funcționare de instalații etc.), economisind, totodată, la consumul energie electrice. Domeniul acoperă automobilele şi aparatele electrice eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătățite, izolarea mai bună a caselor şi alte tehnologii. Utilizarea eficientă a energiei are impact nu doar prin reducerea conștientă şi intenționată a consumului de energie electrică, ceea ce are drept consecință economii la bugetul familiei sau al afacerii, deoarece se achită mai puțin pentru livrarea ei. Utilizarea eficientă a energiei electrice presupune că eforturile depuse pe acest segment nu exclud confortul pentru om și asigură, totodată, protecția mediului ambiant și securitate energetică.

Premier Energy promovează cultura eficienței energetice, stimulează şi încurajează clienții companiei în vederea utilizării responsabile şi eficiente a energiei electrice.

Acasă, în stradă, la serviciu, în transport… oriunde te-ai afla, este esențial ca obiceiurile tale privind consumul de energie să fie cât mai eficiente posibil pentru ca să poți obține mult cu resurse puține și în același timp respectând mediul înconjurător.

Eficiența energetică este arta utilizării celei mai mici cantități de energie posibilă, pentru a obține satisfacția nevoilor noastre de lumină, căldură, răcoare și confort în general.

De ce este atât de importantă eficiența energetică?

Pe scurt, eficiența înseamnă „a obține mult cu puțin”, deoarece este vorba despre modul în care se utilizează cele mai puține resurse posibile pentru a obține un efect maxim. Eficiența energetică este arta utilizării celei mai mici cantități de energie (electricitate, gaz, motorină etc.) pentru a satisface nevoile noastre de lumină, căldură, frig și confort în general. Este ca și cum ai ospăta mai multe persoane, folosind o cantitate limitată de provizii, lucru pe care bucătarii calificați îl pot obține cu ușurință.

Putem obține eficiență prin tehnologii avansate (înlocuirea lămpilor convenționale cu LED-uri) sau prin bun simt, apropiind lumina de ziarul pe care îl citește o persoană într-o cameră. În ambele cazuri obținem același lucru: un ziar bine iluminat și un cititor mulțumit.
Eficiența energetică este esențială pentru formarea unei planete durabile. Motivul este că producerea și distribuirea energiei (sub formă de electricitate, gaz, lemn de foc sau căldură utilă) este costisitoare și are un impact puternic asupra mediului nostru înconjurător. Este posibil să existe „insule” de poluare și risipă de energie, dar acestea nu sunt sustenabile pe termen lung. Eficiența energetică va facilita tuturor oamenilor să se bucure de condiții decente și sănătoase de trai, valorificând cât mai mult energia.

Cum ne poate îmbunătăți viața eficiența energetică?

  • O casă care economisește energie economisește și o mulțime de bani.
  • Eficiența energetică contribuie la bunăstarea locuințelor noastre, deoarece combate deșeurile prin acțiuni inteligente, care contribuie la îmbunătățirea societății în multe feluri: o casă eficientă este întotdeauna mai bine menținută și oferă o viață mai satisfăcută persoanelor ce locuiesc în ea.
  • Eficiența energetică îmbunătățește mediul nostru înconjurător. Poți vedea în factura de energie electrică cantitatea de CO2 și deșeuri radioactive generate de fiecare kWh pe care l-ai consumat, dar nu uita și de multe alte componente poluante care se adaugă la aceste două elemente. Fiecare particulă de energie pe care o economisim contribuie direct la îmbunătățirea sănătății noastre și a planetei noastre.

CONSUMĂ RAȚIONAL ENERGIA ELECTRICĂ!