Prezentare

ÎCS „Premier Energy” SRL este cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova.
Întreprinderea deservește peste 939 de mii de locuri de consum în centrul și sudul țării.
 
Satisfacția clientului este prioritară, de aceea, întreprinderea implementează tehnologii eficiente pentru a oferi servicii şi soluţii noi, ce îndeplinesc cerințele legale și sunt adaptate la necesitățile consumatorilor pentru confortul și bunăstarea lor.
 
Printr-un dialog activ, compania tinde continuu să ofere clienţilor săi o deservire calitativă prin optimizarea proceselor de interacțiune şi utilizarea unor canale de comunicare accesibile și diversificate.
 
Asumându-și angajamente de responsabilitate socială, ÎCS „Premier Energy” SRL promovează inițiative proprii și politici sociale privind consumul responsabil de energie electrică pentru a contribui astfel la ameliorarea problemei globale privind emisiile de CO2 și prevenirea efectelor colaterale producerii în exces de energie electrică asupra mediului.

Cadru general la data de 31 decembrie 2022​


835 587​
Consumatori

2 973,6​
Vânzări energie (GWh)

105,74​
Rata încasărilor (%)


Scurt istoric

2000

Întreprinderea a apărut în Republica Moldova ca urmare a procesului de privatizare a trei întreprinderi de stat Î.C.S. RE Chişinău S.A., Î.C.S. Red Centru S.A., şi Î.C.S. Red Sud S.A., de către compania spaniolă UNION FENOSA INTERNATIONAL.

2008

Fuzionarea celor trei întreprinderi şi crearea Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

2010

În urma fuziunii la nivel internațional al companiilor Union Fenosa International și Gas Natural s-a constituit compania de profil energetic Gas Natural Fenosa, cu vaste activități pe plan mondial.

2011

Marca comercială Gas Natural Fenosa a fost lansată în ţara noastră pe data de 10 mai 2011.

2015

Începând cu 1 ianuarie 2015, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. separă legal activitatea de distribuţie a energiei electrice de activitatea de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate. Activitatea de furnizare a energiei electrice la tarife reglementate este asigurată în continuare de către noua întreprindere Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L., care este succesor de drept al Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

2019

Anul 2019 a fost unul de transformare în istoria celei mai mari întreprinderi private de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova. În luna august 2019 grupul energetic Naturgy (ex-Gas Natural Fenosa) a finalizat tranzacția de vânzare-cumpărare a întreprinderii Î.C.S. Gas Natural Fenosa Furnizare Energie S.R.L. cu grupul internațional Duet Private Equity Limited.

Marca Premier Energy a fost lansată în Republica Moldova pe 11 decembrie 2019. Este o marcă internațională, proiectată spre viitor și axată pe inovație, accesibilitate, energie curată și bunăstare pentru oameni.