Protec╚Ťia datelor cu caracter personal

Premier Energy ├«n calitate de Furnizor al energiei electrice con┼čtientizeaz─â importan┼úa protec┼úiei datelor cu caracter personal al clien┼úilor s─âi, de aceea este o prioritate s─â asigure m─âsurile de protec┼úie a acestor date, prin implementarea unor politici ┼či m─âsuri menite s─â asigure un nivel de securitate adecvat ├«n ceea ce prive┼čte riscurile prezentate de prelucrare ┼či caracterul datelor de┼úinute.

Conform Legii privind protecţia datelor cu caracter personal nr. 133 din 08.07.2011, date cu caracter personal constituie orice informaţie referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă (subiect al datelor cu caracter personal). Persoana identificabilă este persoana care poate fi identificată, direct sau indirect, prin referire la un număr de identificare sau la unul ori mai multe elemente specifice identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal, cu excepţia cazurilor prevăzute de Legea privind protecţia datelor cu caracter personal nr. 133 din 08.07.2011, se poate efectua cu consimţământul subiectului datelor cu caracter personal.

├Än conformitate cu prevederile Legii privind protec┼úia datelor cu caracter personal nr.133 din 08.07.2011, ├Äntreprinderile colecteaz─â datele cu caracter personal ├«n scopuri determinate, explicite ┼či legitime pentru a le prelucra ├«ntr-un mod compatibil cu aceste scopuri.

Premier Energy colecteaz─â ┼či prelucreaz─â datele cu caracter personal ├«n vederea prest─ârii serviciilor de furnizare a energie electrice, a serviciilor auxiliare, precum ┼či realiz─ârii obiectului de activitate. Datele personale ale clien┼úilor sunt prelucrate numai ├«n m─âsura necesar─â ├«ndeplinirii scopurilor interne ┼či legale, cu respectarea tuturor m─âsurilor legale de securitate ┼či confiden┼úialitate a datelor.

În conformitate cu prevederile art.12-18 al Legii privind protecţia datelor cu caracter personal nr.133 din 08.07.2011, Dvs. dispuneţi de dreptul de informare, dreptul de acces la datele cu caracter personal, dreptul de intervenţie asupra datelor cu caracter personal, dreptul de opoziţie al subiectului datelor cu caracter personal, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de acces la justiţie.

├Än scopul exercit─ârii drepturilor prev─âzute de Lege, sunte┼úi ├«n drept s─â depune┼úi o cerere scris─â adresat─â c─âtre Premier Energy rela┼úionate prelucr─ârii datelor ├«n cadrul serviciilor de furnizare a energiei electrice, la adresa: mun. Chi┼čin─âu, str. A.Doga 4. sau la adresa subdiviziunilor raionale apropiate.