Ora Planetei – stinge lumina și acţionează pentru natură!

  • ÎCS „Premier Energy” SRL susține „Ora Planetei” (Earth Hour) și invită consumatorii de energie electrică să se alăture la ediția a 17-a a acestui evenimentului global de mediu sâmbătă, 25 martie 2023, de la 20:30 până la 21:30, ora locală. Se estimează că acțiunea, în care omenirea se unește pentru a oferi o oră din timpul său pentru planetă, va avea loc în peste 8.000 de oraşe din peste 195 de ţări.

În 2023 ne aflăm deja într-un moment critic şi suportăm consecințele crizelor climatice și naturale, ce pun în pericol viitorul tuturora. Omenirea este pe cale să depășească până în 2030 limita de creștere a temperaturii globale de 1,5 °C stabilită de Acordul de la Paris privind clima, natura fiind grav amenințată.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii din toată lumea sting luminile timp de o oră, participând în acest mod la ceea ce este considerată deja cea mai mare acțiune simbolică voluntară de mediu din istorie. Această mișcare globală, inițiată de  unește oamenii şi îi motivează să ia măsuri pentru soluționarea la nivel local a problemelor de mediu și să protejeze planeta. Acțiunea simbolică de deconectare benevolă a energiei electrice timp de 60 de minute vorbește despre importanța și fragilitatea mediului nostru natural.

Provocarea anului 2023, anunțată de Fundația Mondială a Naturii (WWF), este invitația ca oamenii să nu se limiteze la gestul simbolic de a stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30, ci chiar să renunțe la rutina zilnică şi să dedice o oră pentru activităţi, ce ar avea ca scop protecţia naturii.

ÎCS „Premier Energy” SRL susține evenimentul „Ora Planetei” din anul 2009 și desfășoară activități în principal de informare a populației și încurajare a persoanelor să adere prin participarea personală la această acțiune, deconectând în ziua respectivă pentru cel puțin o oră lumina sau aparatele electrocasnice neesențiale.

În acest scop, în ultimii ani pe partea verso a facturilor pentru electricitate emise în luna martie furnizorul de energie electrică plasează un mesaj cu privire la „Ora Planetei” și importanța aderării voluntare și dezinteresate la această inițiativă mondială. În 2023, în contextul situației energetice extrem de complicate din ultimii ani, ÎCS „Premier Energy” SRL cu atât mai mult promovează în rândul consumatorilor săi necesitatea de a reduce fiecare în parte și toți împreună consumul de resurse energetice.

De asemenea, furnizorul de energie dispune de un spațiu dedicat evenimentului pe pagina sa web https://premierenergy.md/info-utile/ora-planetei/, unde oferă mai multe sugestii de economisire a energiei electrice. Sunt recomandări simple, care nu necesită cheltuieli, dar pot aduce economii substanțiale. Prin simple acțiuni de eficiență energetică putem economisi bani și energie în gospodăria proprie și, prin urmare, în întreaga țară.

Participă și tu, stinge lumina și deconectează toate instalațiile, ce nu sunt vitale, pentru a continua să atragem atenția la schimbările climatice de pe glob. Astfel, contribuim împreună la efortul comun de a asigura protecţia mediului prin cultivarea deprinderii de a economisi energia electrică.

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy” SRL

24.03.2023

Arhiva noutăților

martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031