Este modernizat parcul de Posturi de transformare

Posturile de transformare (PT) reprezint─â un element esen╚Ťial al re╚Ťelelor de distribu╚Ťie de care depind ├«n mare m─âsur─â parametrii de calitate a energiei electrice furnizate consumatorilor. ╚Üin├ónd cont de gradul de uzur─â al acestora, de asemenea, de corespunderea capacit─â╚Ťii lor sarcinii suportate, ├Ä.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. desf─â╚Öoar─â planificat lucr─âri de renovare a parcului de PT, inclusiv a infrastructurii adi╚Ťionale de comutare ╚Öi ie╚Öire a fiderelor ╚Öi de protec╚Ťie a liniilor. La modul practic ╚Öi ├«ntr-o expunere pe ├«n╚Ťelesul publicului larg, renovarea dat─â const─â ├«n demontarea echipamentelor de tip vechi, dep─â╚Öite sub aspect  tehnic ╚Öi constructiv, al eficien╚Ťei ╚Öi siguran╚Ťei exploat─ârii liniilor elecrice aeriene (LEA) de 0,4 kV ╚Öi ├«nlocuirea lor cu instala╚Ťii moderne ╚Öi performante sub toate aspectele.
 
├Än mediul rural, este vorba de PT instalate la ├«n─âl╚Ťime pe pilon care, spre deosebitre de cele retrase din exploatare, amplasate la sol pe funda╚Ťii sau supot special, au o serie de avantaje tehnice ╚Öi de securitate:
 
–       protec╚Ťia liniilor de Joas─â Tensiune este efectuat─â prin siguran╚Ťe fuzibile, ceea ce conduce la cre╚Öterea securit─â╚Ťii exloat─ârii LEA-0,4 kV;
–       distan╚Ťa de la p─âm├ónt p├ón─â la p─âr╚Ťile conductoare aflate sub tensiune este mult mai mare, respectiv cre╚Öte siguran╚Ťa exploat─ârii PT ╚Öi se exclude posibilitatea interven╚Ťiilor neautorizate ├«n instala╚Ťie;
–       sunt schimbate transformatoarele de for╚Ť─â vechi de tip TM pe altele noi TMG.
 
├Än sectorul Orhei al ├Ä.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. pentru anul ├«n curs este preconizat─â renovarea 19 PT, lucrare cu un buget total de 2 mln 897 mii lei. ├Än momentul de fa╚Ť─â asemenea lucr─âri au loc la PT-325 din mun.Orhei ╚Öi la PT 32 din satul Ciore╚Öti, raionul Nisporeni.
 
├Än particular, de la PT-325 din mun.Orhei sunt alimenta╚Ťi cu energie electric─â 170 de clien╚Ťi, costul moderniz─ârii fiind de 165 mii lei. La PT 32 din satul Ciore╚Öti sunt conecta╚Ťi 169 de clien╚Ťi, renovarea cost├ónd 178 mii lei, dat fiind faptul c─â au fost instala╚Ťi piloni noi de beton armat pentru asigurarea conect─ârii ulterioare la LEA renovat─â.
 
Ambele lucr─âri sunt realizate de ├«ntreprinderea antreprenor „Electrostrat” SRL sub supraveherea comanditarului – ├Ä.C.S.ÔÇŁRed Union FenosaÔÇŁ S.A.
 
Vede╚Ťi ├«n imagini aspecte ale acestor lucr─âri.

Departamentul Rela╚Ťii Externe ╚Öi Comunicare
├Ä.C.S. ÔÇťRed Union FenosaÔÇŁ S.A.

Arhiva nout─â╚Ťilor

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930