Este modernizat parcul de Posturi de transformare

Posturile de transformare (PT) reprezintă un element esențial al rețelelor de distribuție de care depind în mare măsură parametrii de calitate a energiei electrice furnizate consumatorilor. Ținând cont de gradul de uzură al acestora, de asemenea, de corespunderea capacității lor sarcinii suportate, Î.C.S. «Red Union Fenosa» S.A. desfășoară planificat lucrări de renovare a parcului de PT, inclusiv a infrastructurii adiționale de comutare și ieșire a fiderelor și de protecție a liniilor. La modul practic și într-o expunere pe înțelesul publicului larg, renovarea dată constă în demontarea echipamentelor de tip vechi, depășite sub aspect  tehnic și constructiv, al eficienței și siguranței exploatării liniilor elecrice aeriene (LEA) de 0,4 kV și înlocuirea lor cu instalații moderne și performante sub toate aspectele.
 
În mediul rural, este vorba de PT instalate la înălțime pe pilon care, spre deosebitre de cele retrase din exploatare, amplasate la sol pe fundații sau supot special, au o serie de avantaje tehnice și de securitate:
 
—       protecția liniilor de Joasă Tensiune este efectuată prin siguranțe fuzibile, ceea ce conduce la creșterea securității exloatării LEA-0,4 kV;
—       distanța de la pământ până la părțile conductoare aflate sub tensiune este mult mai mare, respectiv crește siguranța exploatării PT și se exclude posibilitatea intervențiilor neautorizate în instalație;
—       sunt schimbate transformatoarele de forță vechi de tip TM pe altele noi TMG.
 
În sectorul Orhei al Î.C.S. «Red Union Fenosa» S.A. pentru anul în curs este preconizată renovarea 19 PT, lucrare cu un buget total de 2 mln 897 mii lei. În momentul de față asemenea lucrări au loc la PT-325 din mun.Orhei și la PT 32 din satul Ciorești, raionul Nisporeni.
 
În particular, de la PT-325 din mun.Orhei sunt alimentați cu energie electrică 170 de clienți, costul modernizării fiind de 165 mii lei. La PT 32 din satul Ciorești sunt conectați 169 de clienți, renovarea costând 178 mii lei, dat fiind faptul că au fost instalați piloni noi de beton armat pentru asigurarea conectării ulterioare la LEA renovată.
 
Ambele lucrări sunt realizate de întreprinderea antreprenor «Electrostrat» SRL sub supraveherea comanditarului — Î.C.S.”Red Union Fenosa” S.A.
 
Vedeți în imagini aspecte ale acestor lucrări.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A.

Архив новостей

Июнь 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930