Campanie de informare privind măsurile de eficiență energetică „Transformă consumul în economii durabile”

ÎCS Premier Energy SRL s-a alăturat campaniei de informare lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) cu genericul „Transformă consumul în economii durabile” privind importanța întreprinderii măsurilor de eficientizare a consumului de resurse energetice. Campania vine să completeze și să consolideze acțiunile Premier Energy de promovare constantă a diverselor recomandări de eficiență energetică utile pentru consumatorii casnici și non casnici, pe care furnizorul le derulează pe canalele sale de comunicare: pagină web, Facebook, Telegram, la posturile de radio din țară și bineînțeles, pe facturile la energia electrică.

Obiectivul acesteia este de a spori gradul de conștientizare a publicului cu privire la importanța raționalizării consumului de energie și reliefarea rolului pe care fiecare consumator de energie îl are în reducerea importurilor de energie dar și creșterea rezilienței energetice a țării. Prin promovarea și adoptarea măsurilor de eficientizare energetică în practicile de zi cu zi, putem înregistra o reducere semnificativă a consumului de energie la nivel de țară, ceea ce este extrem de benefic în contextul în care Republica Moldova importă circa ¾ din resursele energetice necesare.

În acest context, campania de informare își propune să încurajeze consumatorii către alegeri mai informate și mai eficiente în ceea ce privește consumul de energie. Cetățenii sunt încurajați să adopte practici responsabile în gestionarea energiei în viața de zi cu zi. Un aspect important de subliniat este că multe din măsurile de eficientizare energetică recomandate nu presupun costuri suplimentare – ele necesită doar o schimbare de atitudine și adoptarea unor obiceiuri mai raționale în utilizarea energiei electrice.

Acțiunea de informare include distribuirea de materiale educaționale și informative, precum broșuri și pliante, pentru a sprijini eforturile de informare și conștientizare a personalului și a comunității locale.

De asemenea, în cadrul campaniei vor fi organizate întruniri cu autoritățile publice locale pentru a le prezenta un model de plan de management energetic pentru perioada rece a anului. Totodată, în cadrul campaniei vom interacționa și cu gestionarii fondului locativ pentru oferirea informațiilor privind cele mai utilizate măsuri de eficiență energetică la nivelul clădirilor multietajate.

Premier Energy acordă o atenție specială utilizării eficiente a energiei electrice pentru asigurarea cererii energetice, dar şi din perspectiva protecției mediului înconjurător, şi promovează acest deziderat atât în activitatea proprie, cât şi în raport cu furnizorii săi. Întreprinderea lucrează şi cu alte grupuri de interes, promovând constant utilizarea responsabilă a energiei, deoarece Premier Energy consideră că cea mai ieftină energie este cea pe care nu o consumăm, datorită efortului comun de economisire din partea consumatorilor.

Premier Energy califică drept foarte importante promovarea şi încurajarea consumului rațional, monitorizarea continuă a consumului de resurse energetice, care trebuie să aibă loc în mod durabil, pentru a contribui la siguranța sistemului energetic şi a preveni schimbările climatice.

Pentru mai multe informații și pentru a urmări pașii concreți pe care îi puteți lua în direcția eficientizării energetice, vă invităm să ne urmăriți pe rețelele de socializare și pe pagina oficială.

Arhiva noutăților

septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930