Premier Energy – sponsor al Techstars Startup Weekend EnergyTech

ÎCS „Premier Energy” SRL a susţinut organizarea evenimentului Techstars Startup Weekend EnergyTech, care a avut loc în perioada 28-30 aprilie 2023 în Chișinău. Evenimentul a reunit 50 de tineri pasionați, din medii diferite, pentru a crea soluții inovatoare la provocările stringente de energie.

Totodată, în cadrul acestui parteneriat doi angajați ai ÎCS „Premier Energy Distribution” SA au făcut parte din echipa de mentori, ce a ghidat echipele în dezvoltarea ideilor din domeniul tehnologiilor energetice.

Cele șapte echipe concurente au lucrat timp de 54 de ore în total la o listă de subiecte legate de EnergyTech şi au generat idei variate despre suport agricol, eficiența energetică, gestionarea facturilor, monitorizarea resurselor de apă subterană şi altele.

La final au fost desemnate trei echipe câștigătoare, ideile cărora au impresionat publicul, mentorii şi, mai ales, juriul. Ideile propuse au fost catalogate ca sursă de inspirație pentru oricine ar putea fi interesat de startup-urile EnergyTech, confirmând că, prin pasiune și muncă asiduă, orice idee, dacă întrunește condițiile necesare, poate deveni realitate.

Jose Luis Gomez Pascual, country manager al Premier Energy în Moldova, în calitate de membru al juriului a apreciat înalt participarea echipelor și a ideilor propuse de acestea, menționând importanța și actualitatea temelor abordate, precum și soluțiile propuse de tineri, mai ales în contextul dezvoltării intense a tehnologiilor în domeniul energetic.

Startup Weekend reprezintă o platformă globală pentru inovare și antreprenoriat, care își propune să aducă împreună oameni din diferite domenii și să îi provoace să-și dezvolte ideile într-un interval de timp limitat. În timp ce participanții îşi dezvoltă noi abilități și capătă noi cunoștințe, se construiesc prototipuri, se fac planuri de afaceri și se stabilesc conexiuni valoroase într-o comunitate formată din entuziaști ai tehnologiei și inovării.

Techstars Startup Weekend Energy Tech este doar un exemplu al evenimentelor organizate de Techstars la nivel global. ÎCS „Premier Energy” SRL promovează educația și dezvoltarea tinerilor și susţine deja pentru al doilea an consecutiv proiectele Startup Moldova.

Arhiva noutăților

mai 2023
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031