Factura Premier Energy la energia electrică are un design nou

  • ÎCS Premier Energy SRL a lansat un nou design al facturilor de energie electrică pentru consumatorii casnici și noncasnici. Începând cu data de 10 august 2021 consumatorii vor primi factura cu un aspect vizual atractiv și modern și conținuturi restructurate bazate pe simplitate și comoditate. Acesta reflectă caracterul energic și inovativ al mărcii Premier Energy.
  • Noul format permite consumatorilor să consulte toate informațiile obligatorii în conformitate cu reglementările în vigoare cu privire la energia electrică, date utile despre modalitățile de achitare, recepționarea facturii prin email, opțiunile Cabinetului personal, precum și o serie de recomandări despre eficiența energetică și securitatea electrică.

Astfel, pe prima pagină, la fel ca până în prezent, consumatorii vor găsi datele personale ale consumatorului și cele bancare ale furnizorului, compartimentele obligatorii cu datele specifice facturii curente: numărul locului de consum, (NLC), numărul facturii şi numărul contractului de furnizare semnat cu consumatorul. De asemenea, este indicată adresa locului de consum, pentru care este emisă factura, data emiterii acesteia, perioada pentru care a fost facturată şi data limită de achitare, pentru a evita acumularea de restanțe. În continuare sunt precizate suma totală pentru consumul curent, suma unei eventuale datorii pentru facturile anterioare sau cea depusă în avans, dacă acestea există, precum şi suma totală spre plată.

Consumatorul poate analiza graficul consumului de energie electrică pentru ultimele 12 luni, atât consumul real în kW, cât și cel mediu echivalent în kWh, şi poate cunoaște din ce este compus consumul său. Totodată, se prezintă tabelul cu numărul contorului, tipul de consum, indicațiile precedente și cele actuale ale contorului, numărul de kilowați consumați, modul de citire al contorului (real sau estimativ), tariful reglementat per kilowatt/oră, conform ultimei aprobări a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

În luna august consumatorii vor găsi în partea de jos a facturii un mesaj informativ despre lansarea noului format al facturii.

Întrucât Premier Energy promovează activ consumul responsabil al resurselor energetice și protecția mediului înconjurător, pe prima pagină a facturii, ulterior, vor fi prezentate un șir de sugestii de reducere a consumului de energie, care pot fi şi o sursă de economie de bani.

Pe verso-ul facturii consumatorii pot consulta datele de contact ale furnizorului de energie pentru a clarifica orice întrebare cu privire la semnarea, reperfectarea contractului de furnizare, calcularea sau recalcularea facturii, dar și datele de contact ale operatorului de distribuție, care le vor fi utile consumatorilor în cazul racordării unui nou punct de consum, pentru servicii de proiectare și montare a rețelelor, verificarea contorului sau eventuale deranjamente în rețea.

Continuând ideea unei bune informări a publicului, în factură au fost incluse două grafice care prezintă componentele prețului mediu pentru energia electrică și structura totală a surselor utilizate în anul precedent.

Totodată consumatorii pot găsi informații utile despre modalitățile de plată, recepționarea facturii prin email, înregistrarea în Cabinetul personal de pe pagina www.premierenergy.md și alte aspecte importante în relația cu furnizorul de energie electrică.

Premier Energy pune la dispoziție consumatorilor săi un tutorial video de prezentare a tuturor detaliilor facturii pentru energia electrică. Acesta este disponibil pe canalele de comunicare ale companiei:


Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy” SRL

Arhiva noutăților

august 2021
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031