Îngrădirea zonei de protecție de către un agent economic a tărăgănat lucrările de reparație a unui cablu subteran avariat din centrul capitalei

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. informează că joi, 27 iunie 2019, la ora 11:50 s-a produs o deconectare avariată a două linii electrice subterane de medie tensiune, în urma căreia au fost afectate 337 locuri de consum din sectorul Centru al municipiului Chişinău, în perimetrul străzilor Armenească, 31 August și Veronica Micle. Această declanșare avariată a generat o serie de scurtcircuite, care au condus la deconectarea a patru Posturi de Transformare (PT-673, PT-674, PT-46, PT-47). 

Odată cu identificarea defectului în cablul subteran alimentat de la PT-347, care se află în proprietatea privată a unui agent economic, echipele operative ale întreprinderii au luat legătura cu acesta pentru a obține permisiunea de a efectua lucrările necesare. Pe durata lor, angajații furnizorului au verificat și alte posturi de transformare ca, în final, să constate localizarea defectului anume la PT-347. Între timp, pe motiv că ziua de muncă se încheiase, agentul economic a încuiat poarta de acces la acest post de transformare și a refuzat să permită accesul echipelor operative la instalațiile electrice menționate. 

După câteva ore de negocieri, furnizorul de energie a fost nevoit să pătrundă forțat pe teritoriul PT-347, postul de transformare mai fiind îngrădit de materiale de construcție depozitate fără respectarea normelor de securitate în zona de protecție. Acest fapt a tărăgănat procesul de repunere cât mai curând posibil a serviciul către consumatorii ce au suportat, astfel, incomodități timp de mai multe ore din cauza lipsei de energie electrică. 

În dimineața zilei de 28 iunie, la solicitarea furnizorului de energie, la fața locului au sosit reprezentanții primăriei Chișinău, care au luat act de această situație și au constatat importanța prevenirii și întreprinderea măsurilor necesare în scopul evitării în viitor a unor situații similare de îngrădire de către agenții economici a accesului furnizorului la instalațiile electrice, care alimentează un număr mare de consumatori. 

După executarea lucrărilor de reparație a cablului avariat, la 08:30, a fost posibilă reluarea alimentării în siguranță cu energie electrică a consumatorilor din perimetrul afectat. 

În contextul situației avariate menționate, reiterăm necesitatea respectării zonei de protecție a instalațiilor electrice de către toți agenții economici și persoanele fizice și oferirea accesului furnizorului de energie la orice oră în caz de necesitate, pentru soluționarea operativă a avariilor și asigurarea unui serviciu fiabil. 

Administraţia companiei prezintă clienţilor săi scuzele de rigoare pentru incomodităţile cauzate de întreruperea în livrarea energiei electrice şi îi asigură, că depune toate eforturile pentru prestarea unui serviciu continuu și de calitate.

Departamentul Relații Externe și Comunicare

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A

Arhiva noutăților

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930