Mentenanța – garanția funcționării sigure a instalațiilor electrice

Operatorul sistemului de distribuție a energiei electrice, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. gestionează un parc important de instalații și rețele de tensiune înaltă de 35 -110 kV de la care se alimentează instalațiile de tensiune medie și joasă prin care energia este livrată consumatorilor. Menținerea instalațiilor de tensiune înaltă în stare funcțională permanentă este asigurată prin realizarea activităților de mentenanță, care includ un set de lucrări specifice de revizii, analize tehnice, reglaje, reparații, înlocuiri de echipamente și componente inclusiv de salubrizare a edificiilor și a teritoriilor adiacente stațiilor electrice, și de tăiere a vegetației din zonele de protecție. 

De la începutul anului în acest sens au fost realizare lucrări în sumă de 1 milion 996 mii de lei. În particular, în luna aprilie acestea au inclus inspectarea a 80 de Posturi de distribuție centrale (PDC) și a 4 Posturi de distribuție (PD), în urma cărora au fost reparate 9 transformatoare de forță și 12 transformatoare pentru servicii auxiliare, 85 de separatoare, 41 de întrerupătoare și 81 de descărcătoare de tensiune înaltă și medie, au fost înlocuite 9 transformatoare de curent, schimbate 364 de izolatoare de suspensie și de suport și au fost efectuate ample lucrări de curățire de vegetație a traseelor liniilor electrice aeriene. 

Exploatarea instalațiilor electrice se bazează pe principiul  de funcționare a acestora la parametrii pentru care au fost concepute, lucru care este posibil doar în situația în care instalațiile se află sub un control permanent. 

Este necesar de menționat că deservirea instalațiilor electrice se realizează în baza planurilor anuale de mentenanță și în strictă conformitate cu regulamentul privind planificarea, aprobarea și efectuarea lucrărilor în instalațiile electrice. 

Punem accentul pe rolul predictiv al acestor servicii cu scopul de a preveni eventuale deranjamente sau avarii și de a evita orice incomodități consumatorilor deserviți.

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

mai 2019
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031