Atenție: vântul puternic în rafale a afectat rețelele electrice. Respectați regulile de securitate!

Vântul în rafale de până la 18-23 m/s., care a început să bată puternic în jurul orei 12:00 a zilei de luni, 11 martie, curent, a cauzat mai multe dereglări în activitatea operatorului sistemului de distribuție a energiei electrice, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., manifestate prin numeroase rupturi de conductoare ale liniilor electrice aeriene, defecțiuni în urma căderii peste ele a crengilor rupte, a copacilor doborâți la pâmânt și a diferitor obiecte purtate de rafalele de vânt. 

Conform situație operative înregistrate de dispeceratul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., cele mai afectate de condițiile meteo dificile sunt raioanele Orhei, Telenești și Criuleni, unde s-au deconectat avariat porțiuni de rețele locale de tensiune medie și joasă. Au fost înregistrate circa 50 de avize privind rupturile de conductor, fiind afectată furnizarea energiei electrice către mai mulți consumatori. 

Pentru remedierea situației au fost mobilizate 77 formațiuni de intervenție operativă, care își desfășoară activitatea în localitățile rămase parțial fără tensiune. Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. își asigură consumatorii că întreprinde toate acţiunile necesare pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a serviciului de distribuție a energiei electrice. 

Totodată, ținând cont de prelungirea de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat a valabilității avertizării „Cod Galben” de condiții meteo complicate până la ora 18.00 a zilei de astăzi, întreprinderea atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea: 

–    ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;-     nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;

–     marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

–     nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.  

Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele metode:  

–       la telefonul Serviciului 24h  –  022-43-11-11,

–       prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web,

–       pe Facebook, accesând: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova 

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031