Atenție: condiții meteo complicate cu posibil impact asupra instalațiilor electrice. Respectați regulile de securitate!

Astăzi, joi, 21 ianuarie, începând cu ora 12.00, a intrat în vigoare avertizarea „Cod Galben” de condiții meteo complicate: pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcția nord-vest în rafale de până la 15-20 m/s. În legătură cu deplasarea unei mase de aer rece de origine arctică pe 22.02 caracterul vremii pe teritoriul țării se va schimba: – pe 22.02 vor cădea precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, treptat trecând sub formă de ninsoare. – pe 22.02 se prevăd intensificări ale vântului  din nord-est în rafale de până la 15-20 m/s. – spre 23.02 temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-8°C.


Starea respectivă a vremii poate cauza dereglări ale activităţilor socio-economice, inclusiv daune materiale. În special poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.

 
În contextul acestui avertisment emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat și anticipând posibile consecințe ale impactului condițiilor meteo asupra rețelelor electrice, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. își asigură consumatorii că va întreprinde toate acţiunile necesare pentru remedierea operativă a eventualelor defecţiuni sau avarii.
 
Totodată, întreprinderea atrage atenţia  agenţielor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea:
 
–       ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
–       nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
–       marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a resticţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
–       nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 
 
Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele metode:


–       la telefonul Serviciului 24h  –  022-43-11-11,
–       prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web,
–       pe Facebook, accesînd: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728