Atenţie: „Cod Galben” de condiții meteo complicate cu posibil impact asupra rețelelor electrice. Respectaţi regulile de securitate!

Astăzi, joi, 10 ianuarie, începând cu ora 6.00, a intrat în vigoare avertizarea „Cod Galben” de condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice (15-20 l/m2, izolat de pînă la 25 l/m2 ):pe parcursul zilei de azi predominant sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud sub formă de ploaie și lapoviță, iar pe 11 ianuarie sub formă de zăpadă. Temporar va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei. Vântul nord-vestic se va intensnifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 m/s.


Starea respectivă a vremii poate cauza dereglări ale activităţilor socio-economice, inclusiv daune materiale. În specialpoate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.
 
În contextul acestui avertisment emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat și anticipând posibile consecințe ale impactului condițiilor meteo asupra rețelelor electrice, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. își asigură consumatorii că va întreprinde toate acţiunile pentru înlăturarea operativă a eventualelor defecţiuni sau avarii.
 
Totodată, întreprinderea atrage atenţia  agenţielor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea:
 
–       ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
–       nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
–       marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a resticţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
–       nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 
 
Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele metode:

–       la telefonul Serviciului 24h  –  022-43-11-11,
–       prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web,
–       pe Facebook, accesînd: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031