Reguli de securitate electrică pentru condiții meteo dificile

Un nou Cod galben de precipitații mixte puternice anunțat de Serviciul meteorologic de stat intră în vigoare astăzi, luni, 26 noiembrie, începând cu ora 12.00, cu valabilitatea până la ora 6.00 a zilei de marți, 27 noiembrie. Se prevăd precipitații puternice inițial sub formă de ploaie (15-18 l/m2) cu trecere în noaptea din 27 noiembrie sub formă de lapoviță, (în cantități de 7-10 l/m2). Izolat polei. Pe drumuri ghețuș.
 
Această situație meteorologică  este calificată ca fiind potenţial periculoasă, însă temporar poate deveni periculoasă pentru anumite activităţi socio-economice. Poate fi afectată buna funcţionare a reţelelor electrice cu eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.
 
În contextul acestui avertisment Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea:

–       ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
–       nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
–       marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a resticţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
–       nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 
Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele metode:
–       La telefonul Serviciului 24h  –  022-43-11-11.
–       Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
–       Pe Facebook, accesînd pagininanoastra: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
 
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. își informează clienții, că va întreprinde toate acţiunile impuse de circumstanţe pentru înlăturarea operativă a posibilelor defecţiuni sau avarii şi reluarea operativă a furnizării energiei electrice.
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930