Atenție mare regulilor de securitate electrică! Intemperia a cauzat numeroase rupturi de conductoare.

Intemperia de luni, 19 noiembrie, manifestată prin precipitații mixte puternice predominant sub formă de zăpadă umedă și lapoviță cu depuneri pe conductoarele liniilor electrice aeriene (LEA) și pe crengile copacilor din apropierea acestora a cauzat numeroase rupturi de conductoare și alte defecțiuni în rețele, soldate cu întreruperi avariate a livrării energiei electrice către consumatori.


Conform situației operative înregistrate la ora 12:00 a zilei de 20 noiembrie de dispeceratul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., încă există probleme de alimentare cu energie electrică în 19 localități din 5 raioane deservite, cea mai complicată situație fiind atestată în raioanele Călărași, cu 9 localități rămase parțial sau în totalitate fără energie, Orhei cu 5 localități și Telenești cu 3 localități, în celelalte două raioane – Strășeni și Nisporeni fiind vizate câte o localitate.


În lucrările de restabilire a furnizării energiei electrice sunt implicate 65 de echipe mobile, care în mod prioritar efectuează lucrările de securizare a locurilor unde s-au produs rupturi de conductoare. De notat, că în cazul înregistrării avizelor de la consumatori privind existența unor conductori rupți la sol, deconectarea energiei electrice se efectuează în mod preventiv, pentru evitarea accidentărilor, până la localizarea rupturilor și remedierea defecțiunilor.


Rugăm populația să manifeste atenție mare față de comportamentul personal, în special al copiilor în preajma instalațiilor electrice și în cazul în care observă conductori rupți sau atârnând suspect să informeze imediat despre aceasta furnizorul de energie. Totodată, deoarece situația în rețele electrice rămâne încă complicată, atragem atenţia asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:
 
–       dacă observați careva pericole (conductoare electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) vă rugăm să informați imediat furnizorul de energie electrică.
–       supravegheați copii și explicați-le regulile de securitate electrică şi consecinţele încălcării lor.
–       ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
–       nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
–       nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni se pot solda cu electrocutări. 
 
Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele canale:
 
– La telefonul Serviciului 24h –  022-43-11-11.
– Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
– Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930