Gas Natural Fenosa în Moldova a găzduit proiectul „În umbra unui angajat”

La 1 noiembrie, întreprinderile de distribuție și furnizare a energie electrice, gestionate de Gas Natural Fenosa în Moldova, au găzduit proiectul „În umbra unui angajat”. Scopul acestuia a fost de a sensibiliza societatea cu privire la capacitatea de muncă a persoanelor cu dizabilități și facilitarea angajării acestora de către agenții economici.

 
Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Motivație” din Moldova (AMM), fiind susținut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
 
Gas Natural Fenosa în Moldova a oferit o prezentare a locurilor de muncă vacante, pentru ocuparea cărora pot aplica și persoanele cu dizabilități. Astfel, timp de o zi, trei dintre participanții la „În umbra unui angajat” au avut ocazia să cunoască activitatea persoanelor angajate în calitate de tehnician pentru evidența resurselor, agent pentru deservirea clienților în oficiului comercial și dispecer al întreprinderii de rețele electrice.
 
În acest context, precizăm că Gas Natural Fenosa în Moldova respectă legislația țării cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilități. Compania a promovat mereu politici și strategii, ce au la bază respectarea drepturilor omului și care interzic angajaților săi orice tentativă de discriminare a persoanelor. Mai mult, întreprinderile Gas Natural Fenosa în Moldova se asigură că aceste principii sunt comunicate si acceptate și de către furnizori și întreprinderile ce le prestează diverse servicii.
 
De asemenea, din anul 2000 compania a derulat în Moldova diverse acțiuni și proiecte sociale, ce au avut ca obiectiv să susțină persoanele cu dizabilități. Printre acestea, se numără proiectul „Ziua solidară”, prima ediție a căruia a fost lansată în anul 2002, când pentru prima dată în istoria RM șaisprezece tineri orbi sau cu probleme de vedere au avut posibilitatea să studieze timp de toi ani și să susțină examenul de bacalaureat, însușind în paralel și o specialitate. Ulterior, 7 dintre aceștia au beneficiat de susținerea companiei pentru a-și face studiile la instituții de învățământ superior, iar doi absolvenți au făcut și studiile de masterat, în prezent fiind angajați în câmpul muncii.
 
În 2013 în cadrul unui parteneriat public-privat cu UNICEF și Asociația „Motivație” din Moldova întreprinderea de distribuție a energiei electrice a oferit spațiu de lucru pentru 7 persoane cu dizabilități, antrenate în derularea unui proiect social.
 
Colaborarea cu Asociația „Motivație” continuă deja de peste 7 ani, de lungul lor fiind realizate mai multe acțiuni și proiecte comune, iar implicarea persoanelor cu dizabilități a fost mereu o componentă obligatorie a acestora.
 
În prezent, la cele două întreprinderi ale companiei în Moldova sunt angajate 12 persoane cu nevoi speciale, acestora fiindu-le asigurate beneficiile și facilitățile corespunzătoare.

Departamentul „Relații externe și comunicare”

Arhiva noutăților

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930