Astăzi, 5 iunie, marcăm Ziua Mondială a Mediului

Evenimentul este unul din principalele mijloace prin care Națiunile Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și, în același timp, să sensibilizeze factorii de decizie politică să acționeze în acest sens.
 
Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme, recomandată de UNEP, temă care pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce priveşte mediul. „Beat Plastic Pollution” este tema din 2018 și pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice.
 
În timp ce plasticul are multiple utilizări valoroase, oamenii au devenit dependenţi de obiecte din plastic de unică folosinţă, iar acest fapt se soldează cu grave consecinţe asupra mediului. În lumea întreagă, un milion de sticle de băutură din plastic sunt achiziţionate în fiecare minut, iar până la 500 de trilioane de pungi de plastic de unică folosinţă sunt folosite în fiecare an. Totodată, 13 milioane de tone de plastic ajung în fiecare an în ocean. În total, jumătate din materialul plastic fabricat este destinat pentru a fi utilizat o singură dată, fiind apoi aruncat.
 
Cum poți reduce impactul plasticului în viața de zi cu zi?
 
Iată câteva sugestii:
 
–       echipează-te cu o sticlă de apă reutilizabilă sau refolosește o sticlă veche;
–       cumpără-ți propria ceașcă de cafea reutilizabilă, pe care o poți purta în geantă pentru a cumpăra cafea în ea ori de câte ori vrei, renunțând astfel la folosirea paharului de plastic oferit de vânzător;
–       la cumpărături folosește pungi reutilizabile, de ce nu, chiar personalizate. Acestea arată stilat și o poți purta mereu în geantă până vei avea nevoie să o folosești;
–       renunță la paiul din plastic propus la multe băuturi în localuri. Nu pierzi nimic, gustul băuturii va rămâne neschimbat.
 
Schimbarea începe de la noi înşine și durează, dar nu te lăsa bătut/ă!
 
Până și cea mai mică renunțare la plastic este un plus la rezultatul final: 
mai puțin plastic consumat și un mediu mai curat.
 
Să protejăm astăzi mediul ambiant, astfel având grijă de viitor!

Arhiva noutăților

iunie 2018
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930