Hoții de ulei de transformator lasă sute de familii fără curent electric, provocând în același timp situații de risc major de incendii și electrocutare

Administraţia Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. își exprimă îngrijorarea și atrage atenția opiniei publice asupra acţiunilor de distrugere intenţionată, cu scopul sustragerii ilicite a uleiului dielectric din transformatoarele de forță înregistrate în ultima perioadă în diverse zone de deservire ale întreprinderii, cele mai frecvente atestându-se în raionul Taraclia. 

Aceste acțiuni în primul rând au un impact negativ direct asupra fiabilității și furnizării continue a energiei electrice, conducând la deconectări avariate, și prin urmare creează deranjamente consumatorilor care rămân fără curent mai bine de 24 de ore. Iar în al doilea rând, și cel mai important, acestea pot provoca situații de risc major de electrocutare pentru făptaș și incendii pentru populația din apropiere.  

Făptașii acționează de obicei pe parcursul nopţii, intervenind ilegal în instalațiile electrice, astfel expunându-se riscului de electrocutare, iar consumatorii din localităţile vizate pot rămâne cu aparatele electrocasnice deteriorate în cazul producerii unor şocuri de tensiune sau scurtcircuite, fiind posibile chiar şi incendii. În același timp aceste acțiuni pun în pericol securitatea instalațiilor electrice, astfel aducând prejudicii materiale considerabile companiei. 

Pe parcursul anului 2017 au fost constatate și documentate 18 cazuri de furt al uleiului de transformator, iar în primul trimestru ale anului curent au fost înregistrate deja 10 cazuri de acest gen, în urma cărora au fost afectați un număr considerabil consumatori din mai multe localități ale raioanelor Taraclia, Cahul și Orhei, cu un prejudiciu material total de circa 800 de mii lei.

Deși administraţia Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a depus demersuri corespunzătoare către Inspectoratele de Poliție raionale pe fiecare caz în parte, cu regret se constată faptul că persoanele vinovate nu au fost identificate, iar furturile de ulei din posturile de transformare continuă până în prezent, ultimul caz fiind înregistrat pe data de 3 aprilie, 2018 în satul Aluatu, raionul Taraclia. 

În acest context, compania solicită implicarea activă a autorităților publice locale, în persoana primarilor, precum și a organelor de poliție pentru combaterea acestui flagel și atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Rugăm populația, ca în cazul când cunoaşte, presupune sau suspectă despre existenţa unor cazuri de furt de ulei dielectric din transformatoarele de forță sau alte intervenţii neautorizate în instalaţiile electrice, să ne contacteze la numerele de încredere 022-43-11-11 sau  022-43-19-50 sau să ne scrie pe adresa de email [email protected]

Arhiva noutăților

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30