Situaţia operativă în reţelele electrice din 2 aprilie 2018

Vântul puternic din ziua de duminică, 1 aprilie, a afectat  alimentarea cu energie electrică în punctul critic, la un număr maxim de circa 30 de localităţi din centrul şi sudul republicii, fiind înregistrate mai multe rupturi de conductor. Pentru securizarea locului unde s-au produs acestea, întreprinderea a recurs la deconectări preventive, efectuând totodată inspectări în teren, pentru depistarea  rupturilor şi lucrări operative de restabilire a liniilor afectate.


Astfel, către seara zilei de duminică furnizarea energiei electrice a fost reluată  în majoritatea localităţilor afectate, cu excepţia a 8 dintre acestea, iar în dimineaţa zilei de luni, 2 aprilie, mai rămâneau fără tensiune doar 3, la această oră fiind în curs lucrările de restabilire a serviciului şi pentru ele. Totodată,  echipele mobile operative  soluţionează avizele individuale din partea unor consumatori  rămaşi încă fără energie.


Cu  toate că  majoritatea conductoarelor rupte au fost localizate, întreprinderea solicită în continuare atenţie maximă din partea populaţiei  privind securitatea electrică şi un comportament  preventiv prudent în raport cu instalaţiile electrice.


Atragem atenția asupra respectării stricte a  următoarelor aspecte:

– dacă observați potenţiale pericole (conductoare electrice căzute pe străzi, în special în preajma grădinițelor, şcolilor) vă rugăm să informați imediat furnizorul de energie electrică;
– supravegheați copii și explicați-le regulile de securitate electrică şi consecinţele încălcării lor;
– ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci, în niciun caz nu le atingeţi;
– nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni se pot solda cu electrocutări.

Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele canale:
 
– la telefonul Serviciului 24h –  022-43-11-11.
– prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
– pe Viber apelând la numărul 062161111
– pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova


Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

aprilie 2018
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30