Ora Pământului este mâine

Din 2009 Gas Natural Fenosa în Moldova invită consumatorii de energie electrică să adere la evenimentul Ora Pământului, marcat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Această acţiune are drept scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema emisiei de bioxid de carbon în atmosferă.

La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, într-un efort comun de a preveni impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale. Autorităţile, agenţii economici, dar şi consumatorii de rând sunt îndemnaţi să stingă lumina între orele 20.30 și 21.30.
 
Gas Natural Fenosa în Moldova susține apelul ecologic la economia de resurse energetice prin plasarea de la 1 martie a unui mesaj pe spatele facturii la consumul de energie electrică.
 
De asemenea, în seria de acțiuni dedicate Orei Pământului se desfășoară campanii de informare, atât intern, cât și prin alte modalități, inclusiv mesaje pe rețelele de socializare. Anual au loc vizite ale elevilor la întreprindere pentru a cunoaște specificul activității acesteia și, totodată, pentru  discuta cu tânăra generație despre importanța prevenirii efectelor activității umane asupra naturii și modul în care fiecare poate contribui nu doar timp de o oră anunțată de organizatori, ci în fiecare zi.
 
Ora Pământului înseamnă mai mult decât o campanie de deconectare a luminii, este un indiciu al faptului că omul poate şi trebuie să trăiască în armonie cu natura, promovând menţinerea diversităţii biologice a planetei, reducând poluarea şi practicând consumul responsabil de resurse.
 
Fii solidar cu planeta: la 24 martie, între orele 20.30 și 21.30, stinge lumina și deconectează instalațiile neesențiale de  pentru a susține apelul ecologic la economia de resurse energetice!

Este în puterile noastre. Dăruiește Planetei din energia ta!

Arhiva noutăților

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031