Atenţie maximă respectării regulilor de securitate electrică în condiţii meteo deosebite

Serviciul meteorologic de stat a emis avertizarea meteo „Cod Galben” valabilă pentru ziua de joi 15 februarie  în intervalul de timp 00:00-20:00 a aceleiaşi zile. Se prevăd condiţii meteorologice  complicate, ce includ precipitații mixte puternice în cantități de până la 15-20 l/m2, izolat 20-25 l/m2în mare parte sub formă de ninsoare şi lapoviță, iar în raioanele de sud predominant sub formă de ploaie.În această perioadă temperatura minimă va fi de -5 grade. 
 
Condiţiile meteorologice anunţate sunt potenţial periculoase, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice. Între potenţialele riscuri se numără perturbarea locală a traficului rutier, izolarea parţială a unor localităţi, avarierea unor construcţii sub acţiunea greutăţii stratului de zăpadă, avarierea liniilor de telecomunicaţii şi de transport a energiei electrice. Poate fi afectată buna funcţionare a reţelelor electrice cu eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.
 
În contextul acestui avertismet Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. informează, că va întreprinde toate acţiunile impuse de circumstanţe pentru înlăturarea operativă a posibilelor defecţiuni sau avarii şi reluarea furnizării energiei electrice.

Totodată, Red Union Fenosa atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea:

–       ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
–       nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
–       marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a resticţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
–       nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa. 

Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele metode:

–       La telefonul Serviciului 24h  –  022-43-11-11.
–       Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
–       Pe Facebook, accesînd pagina noastra: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
–       Pe Viber apeland la numarul 062161111.
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728