Lucrările de reconectare la sursa de energie a consumatorilor afectaţi de intemperie sunt în faza de finalizare

Conform situației operative la ora 09:00 a zilei de astazi, 21 ianuarie, mai rămâneau parțial deconectați circa doua mii de consumatori din 11 localități din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă. De menționat că una din cauzele deconectărilor o constituie inclusiv defecțiunea în stația electrică de tensiune înaltă ce apartine Î.S. „Moldelectrica”, de la care se alimentează o parte din acești consumatori. Pentru a soluţiona incidentele în reţelele de tensiune medie și joasă compania a concentrat brigăzile sale operative şi ale antreprenorilor săi în aceste localități cu scopul de a restabili definitiv furnizarea energiei electrice către consumatorii individuali, rămaşi fără energie în urma intemperiei. 

Regretăm situaţia în care se află consumatorii afectaţi de lipsa energiei electrice pe parcursul mai multor zile şi înţelegem perfect nemulţumirea lor justificată. Ne cerem scuze pentru incomodităţi şi îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului şi lichidarea definitivă a tuturor incidentelor. Populaţia este îndemnată să manifeste în continuare atenţie maximă asupra respectării stricte a regulilor de securitate electricăa și să atenșioneze imediat furnizorul în cazul în care observă conuductoare rupte ce atârnă accidental la pamânt. 

  • ocoliţi şi nu atingeţi conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsaţi fără supraveghere copii, verificaţi atent locul aflării lor sub aspectul securităţii electrice;
  • ţineţi legate animalele domestice şi cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.

 În situaţia creată telefonul serviciului 24h (022-43-11-11) ar putea fi suprasolicitat, dar despre orice incident puteţi să comunicaţi în regim de urgenţă cu furnizorul de energie electrică inclusiv prin următoarele canale: 

  • pe Viber, apelând la numărul 062161111;
  • prin intermediul chat-ului disponibil de pagina web www.gasnaturalfenosa.md.

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031