113 localităţi afectate de intemperie au fost realimentate cu energie electrică. 123 de brigăzi lucrează astăzi la restabilirea reţelelor avariate de vânt

Conform situaţiei operative de la ora 10:30 din 19 ianuarie, curent,  mai rămâneau încă fără tensiune 181 de localităţi afectate de intemperie. Dar această statistică este deja în dinamică pozitivă.

Situaţia privind realimentarea cu energie electrică a localităţilor afectate de intemperie s-a îmbunătăţit sesizabil în seara zilei de joi, 18 ianuarie, când în urma eforturilor depuse de întreprindere s-a reuşit reconectarea a 113 localităţi din totalul de 293, care a reprezentat numărul maxim, constatat la ora 14.00 când deconectările se produceau masiv în reţelele Red Union Fenosa, dar şi în unele instalaţii de sistem ale Î.S. Moldelectrica şi Dnestr Energo. 

Pentru moment rămâne încă dificil accesul la instalaţiile electrice în unele localități din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi și Cimișlia menționate. În acest sens compania este în continuă colaborare cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale și autoritățile publice locale în persoana consiliilor raionale şi a primăriilor. Gas Natural Fenosa în Moldova apreciază mult efortul depus de aceste echipe în condiţii dificile cu unicul scop de a restabili cât mai curând posibil şi în condiţii sigure, furnizarea energiei electrice în zonele afectate. 

Vă prezentăm previziunile privind realimentarea consumatorilor în rețelele de tensiune medie, conform cărora vor fi finalizate în întregime până la sfârșitul zilei de astăzi. De menționat că acesta poate varia în dependență de accesul la instalațiile din teren, precum și alte circumstanțe tehnice care pot interveni.

Atragem atenția asupra numărului mare de rupturi de conductoare – circa 200 înregistrate la această oră, din care 169 au fost deja localizate. În acest context reiterăm necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalaţiile electrice.
 Dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) vă rugăm să informați imediat furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

  • La telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11.
  • Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
  • Pe Viber apelând la numărul 062161111.
  • Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova

Explicaţi copiilor regulile de securitate electrică şi consecinţele încălcării lor.Vă prezentăm câteva reguli de bază privind securitatea electrică 

  • Ocoliți şi nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci;
  • Nu interveniți în instalațiilor electrice – aceste intenții se pot solda cu electrocutări.
  • Nu atingeți cablurile de electricitate căzute accidental la pământ.

Întreprinderile Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste  în continuare răbdare și înțelegere a acestei situații  meteorologice grave şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.  

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031