Intemperia a lăsat un mare număr de localităţi fără energie elecrică. 98 de brigăzi lucrează la înlăturarea defecţiunilor

Intemperia ce a afectat teritoriul Republicii Moldova începând din seara zilei de miercuri, 17 ianuarie, a produs numeroase rupturi de conductoare în liniile electrice aeriene şi defecţiuni în instalaţii, soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei electrice către consumatorii deserviţi în mai multe raioane din partea de centru şi cea de sud a ţării, de asemenea, într-o măsură mai mică, în suburbia municipiului Chişinău.
 
Astfel, conform situaţiei operative de la ora 17.00, energia electrică lipseşte parţial sau în totalitate în circa 260 localităţi, fiind deconectate avariat 227 fidere de tensiune medie de 6-10 kV. Situaţia în reţelele de tensiune de 0,4 kV rămâne complicată. Au fost înregistrate 152 avize privind rupturi de conductor, 134 dintre ele fiind localizate.


Deconectările avariate s-au produs în avalanşă, ca o urmare directă a extinderii ariei intemperiei şi a intensităţii ei, caracterizată prin precipitaţii mixte abundente şi rafale puternice de vânt cu o intensitate de circa 15-18 m/sec. Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice către consumatorii afectaţi, Red Union Fenosa a întreprins toate acţiunile corespunzătoare, implicând 98 de brigăzi cu tehnica şi resursele materiale necesare. Echipele operative de electromontori desfăşoară lucrări de restabilire a liniilor electrice aeriene deteriorate pentru a realimenta cu energie toate localităţile rămase fără energie. Din păcate, deocamdată situaţia râmâne gravă şi eforturile depuse nu au dat încă rezultatele scontate, deşi o anumită îmbunătăţire exsită deja în raport cu  situaţia anterioară, reuşindu-se realimentarea cu energie electrică a 30 de localităţi.
 
Deoarece avertizarea de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se menţine până în seara zilei de astăzi, 18 ianuarie, acest lucru poate agrava în continuare situaţia.
Atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

– ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
– nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
– nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări. 
 
Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele canale:

·         La telefonul Serviciului 24h –  022-43-11-11.
·         Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
·         Pe Viber apelând la numărul 062161111.
·         Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
 
Întreprinderile Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031