Un nou capitol în istoria Premier Energy. La 28 mai Grupul Premier Energy s-a listat la Bursa de Valori București

  • Premier Energy PLC – una dintre companiile de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din România și Republica Moldova, din care fac parte operatorul de distribuție Premier Energy Distribution, furnizorul Premier Energy, precum și furnizorul pe piața liberalizată Navitas Energy, a anunțat la 28 mai, curent, admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale la Bursa de Valori București (BVB).
  • Tranzacționarea a demarat sub simbolul „PE”.
  • Conform Bursei de Valori din București, oferta Premier Energy PLC reprezintă cel mai mare IPO derulat de o companie antreprenoriala în ultimii 7 ani.

Așa cum a fost anunțat la data de 16 mai 2024, oferta publică inițială a Grupului de 35.937.859 de acțiuni noi și existente a fost evaluată la prețul de 19,50 RON pe Acțiune, ceea ce implică o capitalizare de piață de 2,4 miliarde RON (489,8 milioane EUR) la Admitere.

Jose Garza, CEO Premier Energy Group, a comentat:

„Listarea și tranzacționarea acțiunilor Premier Energy la Bursa de Valori București începând de azi reprezintă un moment de referință în creșterea și dezvoltarea companiei. Este un moment care marchează finalizarea cu succes a IPO-ului nostru, o realizare de care toți acționarii noștri ar trebui să fie foarte mândri, și aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au muncit din greu pentru a face din acest proces un succes.

Perspectiva investițională a Premier Energy a fost bine primită și suntem încântați să le urăm bun venit tuturor noilor noștri acționari. Este important faptul că aceștia nu numai că au recunoscut istoricul solid al companiei dar au înțeles și oportunitățile de creștere interesante generate de tranziția energetică în întreaga regiune, iar noi suntem poziționați favorabil pentru a le valorifica și a beneficia de ele. Suntem nerăbdători să obținem noi succese ale Premier Energy și să oferim valoare tuturor acționarilor și partenerilor.”

Peter Stohr, CFO Premier Energy Group, a declarat:

„Succesul acestui IPO este o demonstrație clară a interesului puternic al investitorilor pentru sectorul energetic din regiune. Cu fondurile obținute, ne vom concentra în principal pe continuarea creșterii capacității noastre de producție și echilibrare a energiei regenerabile în cadrul platformei noastre integrate vertical. Avem mare încredere că această listare va aduce beneficii semnificative companiei, acționarilor noștri și comunităților pe care le deservim.”

Prezentarea companiei

Grupul Premier Energy  este una dintre companiile de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România și Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creștere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

În România, Grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum și peste 840.000 de clienți, deservind aproximativ 70% din populația Moldovei. În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Grupul Premier Energy deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienți de energie electrică și gaze naturale în România și Moldova, majoritatea fiind clienţi casnici și întreprinderi mici.

Grupul Premier Energy a fost înfiinţat în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova în 2019. Compania este deţinută majoritar de EMMA Capital, care are una dintre cele mai experimentate echipe de investiţii din Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, cu o creștere puternică și o tradiţie în crearea de valoare, precum și un model consacrat de operaţiuni în domeniul investițiilor.

Mai multe detalii se pot regăsi pe site-ul Grupului Premier Energy https://www.premierenergygroup.eu/ro/investors/public-sales-offering-shares.html

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy” SRL

29.05.2024

Архив новостей

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031