Participarea Premier Energy în Moldova la cursul Workforce Gender Equality Accelerated Program

În perioada 14-19 noiembrie 2022 trei angajați ai întreprinderilor Premier Energy în Moldova au participat la cursul de instruire Workforce Gender Equality Accelerated Program, organizat în Viena, Austria, în cadrul inițiativei Engendering Industries, USAID, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Moldovei (MESA). Lansată în 2015, inițiativa USAID Engendering Industries este implementată în 27 de țări cu scopul de a promova egalitatea de gen în sectorul energetic și de aprovizionare cu apă.

Dezvoltarea abilităților și asigurarea instrumentelor necesare pentru promovarea egalității de gen în industriile în care domină prezența bărbaților au fost subiectele cheie în cadrul cursului la care au participat colegii noștri alături de reprezentați ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) şi Moldelectrica.

Pentru a ajuta femeile din Moldova să profite de oportunitățile oferite de sectorul energetic și să aibă acces la locuri de muncă mai bune și venituri mai înalte, la curs participanții au beneficiat de instruiri personalizate cu privire la modificările necesare în gestionare, înțelegerea decalajelor și prejudecăților și organizarea acțiunilor de comunicare, recrutare, mentorat, leadership și dezvoltare personală.

Astfel, colegii noștri și-au asumat o serie de acțiuni în materie de gender equality, care urmează a fi implementate în următoarea perioadă pe plan intern și extern în cadrul întreprinderilor noastre.

Precizăm că în prezent la întreprinderile Premier Energy în Moldova activează 734 de angajați, dintre care 204 sunt femei.

Pentru întreprinderile Premier Energy este esențială promovarea unui mediu de lucru de calitate, bazat pe respect, diversitate și dezvoltarea personală și profesională, respectându-se principiul echității și a nondiscriminării, indiferent de cauză: dizabilitate, vârstă, sex, parcurs profesional anterior, etc.

Архив новостей

Ноябрь 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930