O stație de încărcare a automobilelor electrice a fost instalată la Premier Energy

  • Acum posesorii de automobile electrice au posibilitatea să-și încarce automobilul în parcarea furnizorului de energie electrică Premier Energy din str. A.Doga 4,  mun. Chișinău.
  • În cadrul parteneriatului strategic cu PNUD Moldova și Green City Lab Moldova, compania s-a alăturat inițiativei de promovare a mobilității electrice și reducerii emisiilor de carbon, prin utilizarea energiei verzi ce contribuie la protecția mediului înconjurător.

Puterea maximă a stației trifazate este de 22 kW pentru fiecare din cele două automobile, care pot fi încărcate simultan. Echipamentul este compatibil cu toate tipurile de vehicule electrice.

Stația electrică face parte din rețeaua națională EV Point. Astfel, odată ce mașina se află pe unul dintre cele două locuri de reîncărcare de la sediul Premier Energy, utilizatorul trebuie să-și creeze un Cont personal pe www.cabinet.evpoint.md din orice browser cu acces la internet sau să descarce aplicația mobilă EV Point Moldova pentru Android si iOS. Ulterior, acesta va completa Contul personal cu detaliile despre vehiculul propriu și va avea grijă să-și alimenteze Contul personal cu o anumită sumă din care EV Point va debita suma echivalentă încărcării.

Toate detaliile privind prețurile și reducerile oferite de rețeaua națională EV Point pot fi accesate pe site-ul companiei www.evpoint.md

„Această inițiativă reprezintă o continuare a eforturilor anterioare în domeniul transportului curat, sub egida Green City Lab Moldova. În anii 2020-2021, EV Point a beneficiat de suport din partea PNUD Moldova, din resursele Facilității Globale de Mediu (GEF), pentru dezvoltarea rețelei de stații de încărcare a automobilelor electrice. Colaborarea noastră se bazează atât pe valorificarea parteneriatului strategic cu Premier Energy, care este și co-fondator al Green City Lab Moldova, cât și pe testarea unei noi abordări în privința amplasării stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice în locurile unde acestea staționează – în preajma oficiilor și în zonele rezidențiale”, a declarat Victor Parlicov, director executiv Green City Lab

Suntem pe deplin conștienți de responsabilitățile noastre ecologice, respectând legile și reglementările aplicabile cu privire la protecția mediului. În același timp, Premier Energy în calitate de furnizor responsabil de energie electrică recunoaște beneficiile contribuției la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, deoarece schimbările climatice prezintă riscuri semnificative pentru economia globală. Prin acțiunile de promovare a eficienței energetice,  pe care le realizăm în plan intern și extern, cât și prin susținerea inițiativelor partenerilor noștri, dorim să fim prietenoși mediului şi să încurajăm clienții, partenerii, angajații noștri să dea prioritate transportului ecologic, astfel contribuind împreună la protejarea mediului înconjurător”, a menționat Jose Luis Gomez Pascual, country manager al întreprinderilor Premier Energy în Moldova.

Această inițiativă este rezultatul angajamentului ferm al Premier Energy de a promova eficiența energetică, proiectele de energie regenerabilă și mobilitate durabilă.

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy” SRL

Архив новостей

Апрель 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930