Concert de gratitudine și de prezentare a pianului de concert donat Filarmonicii Naționale

Vineri, 21 mai, la ora 17:00 va vea loc concertul de gratitudine și de prezentare a pianului de concert, marca Petrof donat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău de compania Emma Capital și întreprinderile Premier Energy în Moldova. Concertul va avea loc în Sala Palatului Republicii, care găzduiește în prezent colectivele artistice ale Filarmonicii Naționale, rămasă în mod dramatic fără sediu.

Incendiul devastator din septembrie anul trecut a mistuit nu doar clădirea și tot mobilierul din interiorul Filarmonicii Naționale cu o valoare istorică și sentimentală deosebită, dar și pianul de concert, alte instrumente muzicale și biblioteca unde se păstrau creațiile muzicale din repertoriu.

Urmând principiul solidarității și angajamentul său pentru societate, implicit susținerea și promovarea culturii naționale, acționarul ceh de la сompania Emma Capital și întreprinderile locale din cadrul grupului Premier Energy Moldova s-au alăturat campaniei de restabilire a patrimoniului acestei instituții emblematice din țara noastră, oferind acest prețios dar – un nou pian de concert de la renumitul producător ceh Petrof, care va bucura publicul larg mulți ani înainte.

În program sunt incluse creații pentru pian și voce ale renumiților compozitori C.Debussy, A. Stîrcea, G. Gershwin, A. Dvořák, J. Massenet, D. Elington, precum și lucrări pentru pian și orchestră compuse de L. van Beethoven, B. Smetana. Supriza serii va fi marele compozitor al neamului nostru Eugen Doga, invitat special al acestui eveniment, care va interpreta la pian Valsul din filmul „Dulcea și tandra mea fiară”, fiind acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijor – Mihail Agafiţa

Ținând cont de restricțiile impuse în contextul situației pandemice, accesul la eveniment va posibil unui număr restrâns de persoane, în baza invitațiilor.

Concertul va fi înregistrat și retransmis pentru publicul larg la postul de televiziune Moldova 2 Internațional pe data de 23 mai 2021.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
Grupul Premier Energy în Moldova

Архив новостей

Май 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31