Premier Energy din Moldova și angajații săi au donat 450 mii de lei instituțiilor medicale

Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice Premier Energy din Moldova și angajații săi au donat până în prezent 450 mii de lei instituțiilor medicale pentru a face față pandemiei COVID19.

Un lot constituit din 7 echipamente medicale performante, destinate investigațiilor și procedurilor de tratament în valoare de 362 mii lei a fost oferite astăzi, 13 aprilie, Spitalului clinic municipal nr. 1  din mun. Chișinău.

Asigurarea fiabilă cu energie electrică a tuturor consumatorilor în această situație deosebit de complicată sub aspect epidemiologic, social și economic în care se află Republica Moldova este obiectivul principal asupra căruia sunt concentrate în prezent întreprinderile Premier Energy din Moldova. În acest sens au fost luate toate măsurile cu caracter operativ și de gestiune pentru a asigura menținerea unui serviciu fiabil și în siguranță consumatorilor, tuturor entităților economice și, mai ales, instituțiilor medicale din țara noastră.

O atenție sporită compania Premier Energy a acordat solicitării autorităților de a asigura operativ alimentarea cu energie electrică a Centrului temporar de triere a pacienților suspectați de îmbolnăvirea cu COVID19 de la Moldexpo, unde, pentru o mai mare fiabilitate, a oferit și a instalat un generator mobil în calitate de sursă autonomă de energie, asumându-și toate cheltuielile legate de funcționarea lui.

Totodată, angajații celor două întreprinderi energetice s-au solidarizat eforturilor comune de a susține instituțiile medicale și au făcut donații individuale din contul veniturilor lor salariale, valoarea căreia a fost dublată de donațiile din fondurile Premier Energy în Moldova.

Astfel suma de 362 de mii de lei a fost direcționată pentru achiziția a 4 monitoare medicale compacte, a unui electrocardiograf cu 3 canale cu interpretare și a 2 pompe pentru infuzii — echipamente medicale performante deosebit de necesare în această perioadă dificilă. Acestea vor folosite pentru tratarea pacienților clinici în secția de reanimare, dar în același timp vor putea fi utilizate pe termen lung de către personalul medical al Spitalului clinic municipal nr. 1 din Chișinău.

Anterior compania a făcut donații bănești pe conturile Primăriei municipiului Chișinău și a CCF Moldova în colaborare cu Asociația Businessului European pentru procurarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical ce depune eforturi mari pentru a salva persoanele afectate de COVID19. 

„Cu toți trebuie să ne mobilizăm în aceste momente de grea încercare și să acționăm prin prisma responsabilității și angajamentului asumat față de societate, contribuind cu capacitatea noastră operativă, precum și eforturile noastre personale la depășirea cât mai curând posibil a acestei crize sanitare fără precedent”, a menționat Jose Luis Gomez  Pascual, country manager al Premier Energy în Moldova.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
Premier Energy în Moldova

Архив новостей

Апрель 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930