Atenție: vreme instabilă cu posibile repercusiuni asupra rețelelor electrice. Respectați regulile de securitate!

Conform prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat, începând cu ora 18:00 a zilei de azi, marți, 3 septembrie și până la ora 06:00 a zilei de miercuri, 4 septembrie, se prevede instabilitate atmosferică: vor fi averse însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m²) cu grindină și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.
În legătură cu anunțarea în acest context a Codului Galben de avertizare meteorologică, operatorul sistemului de distribuție a energiei electrice, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atrage atenția populației, a autorităților publice locale și a agenților economici asupra riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu situații de insecuritate și întreruperi în furnizarea energiei electrice.

 
Securitatea persoanelor este foarte importantă, de aceea vă rugăm să vă asigurați că, mai ales pe durata intemperiilor, în special de către copii, sunt respectate regulile de securitate electrică:

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa;
  • învățați-i pe copii să respecte regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu ce atârnă suspect pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică sau dacă sunt suficient de maturi să o facă ei cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Архив новостей

Сентябрь 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30