Au loc lucrări complexe de renovare a instalațiilor electrice

Renovarea rețelelor electrice de distribuție cu nivele de tensiune medie și joasă desfășurare în prezent de Î.C.S. „Red Union Fenosa» S.A. reprezintă un complex de lucrări ce au ca scop refacerea capitală a instalațiilor pentru modernizarea acestora în vederea asigurării nivelelor stabilite de fiabilitate și calitate a serviciului de alimentare cu energie electrică pentru o perioadă extinsă de exploatare. 

Liniile electrice aeriene (LEA) și instalațiile posturilor de transformare (PT) în curs de modernizare din localitățile deservire au fost incluse în planurile investiționale aprobate de ANRE și în prezent se desfășoară în toate sectoarele întreprinderii. 

Vă prezentăm câteva din aceste lucrări ce au loc în raioanele deservite de sectorul de distribuție Orhei. 

Astfel, în satul Vălcineț din raionul Călărași este renovată o porțiune de 2 km de linie electrică aeriană (LEA) cu nivelul de tensiune de 0,4 kV, fiind investită suma de 600 mii lei. În satul Brătuleni din raionul Nisporeni este în curs de modernizare un segment de 1 km de LEA cu nivelul de tensiune de 10 kV, fiind valorificat în acest sens bugetul de 342 mii lei. Lucrarea dată este realizată în conexiune cu cea de renovare a LEA de 0,4 kV cu lungimea de 1 km din satul Brătuleni, pentru care au fost alocate 250 mii lei. De asemenea, în satul Brătuleni este instalat un nou post de transformare cu capacitatea de 160 kVA, pentru aceasta fiind planificată suma de 150 mii lei. În satul Vorniceni din raionul Strășeni cu un buget de 211 mii lei are loc renovarea a unei porțiuni de 0,7 km de LEA cu nivelul de tensiune de 0,4 kV, această lucrare este realizată în complex cu altele 5 lucrări similare ce vizează o lungime totală de 7,7 km de LEA 0,4 kV și un buget comun de 2 milioane 188 mii lei. Astfel, printr-o abordare sistemică argumentată tehnic și financiar sunt soluționate probleme de exploatare fiabilă a rețelelor pe viitor. 

În total sectorul de distribuție Orhei al Î.C.S. „Red Union Fenosa» S.A. deservește 6 raioane: Strășeni, Nisporeni, Criuleni, Călărași, Telenești și Orhei. Planul sectorial de investiții aprobat pentru 2019 include un buget total investițional de 41.462 milioane lei pentru mai multe concepte de modernizare a rețelelor electrice. Utilizând componente de calitate înaltă în procesul de înnoire a instalațiilor electrice Î.C.S. „Red Union Fenosa» S.A. sporește esențial calitatea și siguranța serviciului de distribuție a energiei electrice către consumatorii finali. 

Vedeți în imagini aspecte de la aceste lucrări:

Архив новостей

Апрель 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930