Atenție: jocul periculos al copiilor lângă o instalație electrică s-a soldat cu electrocutarea unui minor

Jocul periculos al copiilor în imediata apropiere de un post de transformare (PT) din orașul Cricova s-a soldat cu electrocutarea unui minor de 9 ani. Accidentul s-a produs în seara zilei de 31 octombrie în timp ce unul din cei 3 copii implicați a urcat pe instalația electrică și apropiindu-se la o distanță inadmisibilă de  echipamentele aflate sub tensiune a fost electrocutat prin arc voltaic, suferind arsuri de gr. II-III-IV a feței, gâtului, mâinilor și genunchilor. În consecință, fiind agățat cu un picior de un element constructiv al postului de transformare, minorul  accidentat a rămas un timp atârnat cu capul în jos la o înălțime de circa 4 metri, riscând și alte plăgi în eventualitatea unei căderi iminente.
 
Auzind strigătele copiilor, un bărbat a venit la locul accidentului și, observând că băiatul agățat de partea superioară a PT-lui deja cădea, l-a prins în brațe în ultimul moment și l-a culcat la pământ. În scurt timp el a fost preluat de o echipă a serviciului de urgență, care l-a internat în stare de șoc în Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”.
 
De notat că imediat ce a parvenit semnalul privind producerea acestui accident, dispeceratul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a deconectat de urgență instalația vizată, pentru a exclude în continuare orice riscuri în contextul acțiunilor de salvare a minorului accidentat.
 
Cauzele principale care au condus la producerea acestui accident sunt nerespectarea de către minor, în pofida semnelor de avertizare, a distanței de securitate până la echipamentele electrice aflate sub tensiune și neconștientizarea pericolului de electrocutare.
 
În legătură cu producerea acestui grav accident, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atrage atenţia populaţiei asupra respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în apropierea instalaţiilor electrice și a necesității supravegherii stricte a copiilor de către adulți în timpul jocului acestora în locuri cu risc pentru ei. Totodată administrația întreprinderii a solicitat autorităților competente colaborarea în vederea intensificării educației civile a copiilor, în special în materie de prevenire a riscurilor de electrocutare. Doar astfel pot fi evitate accidentele şi tragediile.
 
Amintim în acest context principalele reguli de securitate electrică:
 

Архив новостей

Ноябрь 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930