Intemperia a afectat rețelele electrice. Respectați regulile de securitate electrică în condiții meteo dificile!

Precipitaţiile mixte puternice (7-15 l/m2), predominant sub formă de  zăpadă și lapoviţă, înregistrate pe parcursul zilei de luni, 19 noiembrie, curent, au generat în a doua jumătate a zilei unele deconectări avariate ale instalațiilor electrice. Astfel, în urma depunerilor de lapoviță pe conductoarele liniilor electrice aeriene (LEA) și pe crengile copacilor din apropierea acestora s-au produs rupturi de conductoare și alte defecțiuni în rețele, fapt soldat cu întreruperi avariate a livrării energiei electrice către consumatori.
 
Conform situației operative înregistrate la ora 17.00 de dispeceratul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., există probleme de alimentare cu energie electrică în 23 de localități din 10 raioane deservite, cea mai complicată situație fiind atestată în raioanele Taraclia, cu 8 localități rămase parțial sau în totalitate fără energie și Ștefan Vodă cu 4 localități, în celelalte raioane fiind vizate câte 1-2 localități.  Totodată au fost înregistrate 33 de avize privind existența unor conductoare rupte, dintre care 14 au fost deja localizate. Se efectuează inspectările necesare pentru identificarea tuturor rupturilor semnalate. De notat, că în cazul înregistrării avizelor privind existența unor conductori rupți la sol, deconectarea energiei electrice se efectuează în mod preventiv, pentru evitarea accidentărilor, până la localizarea rupturilor și remedierea defecțiunilor.
 
Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic  dificil şi reluarea furnizării energiei electrice,  Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a desfăşurat de urgenţă toate acţiunile necesare, fiind implicate în lucrări 42 de echipe mobile.
 
Deoarece avertizarea “Cod Galben” de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se menţine până la sfârșitul acestei zile, ceea ce poate cauza și alte defecțiuni în rețele atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:
 
—       dacă observați careva pericole (conductoare electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) vă rugăm să informați imediat furnizorul de energie electrică.
—       supravegheați copii și explicați-le regulile de sec

Архив новостей

Ноябрь 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930