Consumatori fără energie și instalații deteriorare în urma furtului de ulei din transformatoare. Măsurile luate de distribuitorul de energie și autorități pentru redresarea situației

Trei situații de avarii în reţea cu posibile riscuri grave de electrocutare a populației, inclusiv de deteriorare a aparatelor electrocasnice și alte prejudicii materiale pe fundalul probabilității izbucnirii în consecință a unor incendii de pe urma intervențiilor ilegale a hoților de ulei de transformator au avut loc recent în raioanele Ștefan Vodă și Taraclia.
 
Astfel, de către persoane neidentificate deocamdată de către poliție, pe data de 19 mai în satul Răscăieți din raionul Ștefan Vodă și succesiv, pe 4 iunie în satul Orehovca și pe 9 iunie în orașul Taraclia din raionul Taraclia a fost furat tot uleiul din transformatoarele de putere care au ieșit avariat din funcție, lăsând fără energie electrică sute de consumatori casnici și o unitate agricolă.
 
Administraţia Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu producerea acestor noi ilegalități și neidentificarea făptașilor, și atrage atenția opiniei publice asupra consecințelor grave suportate de întreprindere și consumatori.
 
În primul rând aceste acțiuni au un impact negativ direct asupra fiabilității și furnizării continue a energiei electrice, conducând la deconectări avariate și prin urmare creează deranjamente consumatorilor care rămân timp îndelungat fără energie. Iar în al doilea rând, acestea pot provoca situații de risc major de electrocutare pentru făptași și de incendii pentru populația din apropiere. În același timp aceste acțiuni afectează funcționalitatea și securitatea instalațiilor electrice, astfel aducând prejudicii materiale considerabile companiei.
 
De la începutul anului 2018 au avut loc deja 13 asemenea cazuri, iar în 2017 au fost constatate și documentate 18 cazuri de furt al uleiului de transformator, în urma cărora a fost afectat un număr considerabil de consumatori din mai multe localități ale raioanelor Taraclia, Comrat, Vulcănești, Cahul, Căușeni, Orhei și altele, cu un prejudiciu material total de circa 850 mii lei.
 
Vedeți în imagini statistica și aria de producere a acestor ilegalități:

Deși administraţia Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a depus demersurile corespunzătoare către Inspectoratele de Poliție raionale pe fiecare caz în parte, cu regret se constată faptul că persoanele vinovate încă nu au fost identificate, iar furturile de ulei din posturile de transformare continuă până în prezent. În acest context, compania solicită implicarea activă a autorităților publice locale în persoana primarilor, a organelor de poliție precum și a cetățenilor pentru combaterea acestui flagel și atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.
 
Rugăm populația, în cazul când cunoaşte, presupune sau suspectează producerea ori planificarea unor cazuri de furt de ulei din transformatoarele de putere sau alte intervenţii neautorizate în instalaţiile electrice, să ne contacteze la telefoanele de încredere 022-43-11-11, 022-43-19-50 sau să ne scrie pe adresa de email [email protected].
 
Aceste cazuri ieşite din comun, sustrag întreprinderea de la îndeplinirea activităţilor planificate de investiţii, exploatare şi deservire a instalaţiilor electrice menite să sporească calitatea serviciului prestat, afectează fondurile de resurse şi implică personalul în efectuarea unor lucrări de restabilire a funcţionalităţii reţelelor, în detrimentul altor lucrări planificate.
 
Departamentul Relaţii Extrerne şi Comunicare
Î.C.S. «Red Union Fenosa» S.A.

Архив новостей

Июнь 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930