Red Union Fenosa şi Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică au semnat un Acord de colaborare privind învățământul dual

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. şi Centrul de Excelență în Energetică și Electronică au semnat, recent, un Acord de colaborare privind învățământul dual.
 
Recunoscând importanța colaborării reciproce pentru asigurarea unui nivel de instruire și calificare profesională a specialiștilor în domeniul energetic părțile își propun să colaboreze pentru organizarea și realizarea programelor de formare profesională tehnică prin învățământ dual pentru anii de studii 2018-2020, specialitatea Rețele electrice.

 
În scopul realizării Programului de formare profesională, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică și Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. vor elabora în comun curicula, pe care o va propune Ministerului Educației, Culturii și Cercetării spre aprobare. Realizarea Programului de formare profesională va fi partajată în mod egal între instituția de învățământ și companie și anume în proporție de 50 % studii teoretice în clase și laboratoare, iar altele 50% de activități instructive practice în Centrul de instruire, pe poligonul întreprinderii și în subdiviziunile acesteia.

Spre deosebire de colaborarea anterioară, de data aceasta studiile în cadrul învățământului dual vor dura 2 ani, având un program mai amplu si detaliat, iar la final elevii vor obține calificarea Tehnician electrician, specialitatea Rețele electrice. Numărul de elevi selectați este de maxim 15. Vârsta minima a elevilor admiși la studii duale este de 18 ani. Pe parcursul studiilor întreprinderea energetică va încheia un contract de ucenicie în învățământul dual cu fiecare elev, în temeiul căruia ucenicului îi va fi achitat salariul de ucenicie.


Acordul a fost semnat de către dl.Jose Luis Gomez Pascual, country manager al Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. şi dl.Vasile Vrânceanu, directorul Centrului de Excelență în Energetică și Electronică, care și-au exprimat totala disponibilitate și cointeresare privind realizarea acestui proiect comun. 
 
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. practică învățământul dual începând din anul 2016, contribuind la instruirea a 2 promoții de elevi din cadrul Scolii Profesionale № 9.
Această implicare face parte din politica de RSC a întreprinderii de susținere a domeniului instruirii din Republica Moldova.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Архив новостей

Июнь 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930