Au loc renovări în rețelele de joasă tensiune

Pentru asigurarea fiabilităţii şi continuităţii serviciului de furnizare a energiei electrice către consumatorii deserviți, de asemenea, a parametrilor de calitate a acesteia, Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A. desfăşoară în mod planificat lucrări de renovare a retelelor. Instalaţiile ce urmează a fi modernizate sunt identificate în urma analizei stării tehnice generale în baza inspectărilor periodice, precum si al ponderii acestora în statisticile privind întreruperile avariate cauzate de ieșirea din funcţie a elementelor de reţea.
 
Drept exemplu în acest sens pot servi lucrările realizate în raza municipiului Chişinău în perimetrul străzilor Movileni, Cărămidarilor, L.Rebreanu, Sf.Parascheva şi Uzinelor din cadrul sectorului Ciocana, unde sunt în faza finala lucrările investiționale de renovare a liniilor electrice aeriene (LEA) de 0,4 kV cu o lungime totală de 2,2 km. De la liniile respective se alimentează cu energie electrică circa 150 de consumatori, în principal casnici.
 
De notat că aceste portiuni de LEA executate anterior din fire neizolate de aluminiu traversează teritoriul unei instituții municipale de învățământ și un cartier locativ de case la sol, cu mulți arbori, care cresc în imediata apropiere a firelor electrice. Deseori, pe durata intemperiilor, aici aveau loc întreruperi avariate în livrarea energiei din cauza scurtcircuitelor cauzate de atingerea firelor neizolate balansate de vânt sau de crengi, precum și cazuri de supratensiune în reţea. Sub aspectul asigurării securității electrice aceste porțiuni de LEA prezentau, de asemenea, o problemă deoarece pilonii, izolatoarele, elementele de fixare aveau un grad sporit de uzură. Astfel s-a luat decizia de a se renova integral această LEA, cu utilizarea materialelor noi mai performante, inclusiv a cablului izolat de tip Torsado, care sub aspectul fiabilităţii şi securităţii este superior firelor neizolate. De notat că sunt schimbate și branșamentele către echipamentele de evidenta a consumatorilor, fiind asigurat astfel un circuit sigur.
 
Această lucrare este executată sub controlul Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A. de compania antreprenor, S.R.L “Savtels“. Ea a fost începută la fínele lunii martie urmând a fi dată în exploatare la finele lunii mai, curent. Bugetul acestei lucrări este de 685 mii lei.
 
Astfel în scurt timp consumatorii din acest sector vor beneficia de servicii de o calitate net superioară în condiții de securitate electrică asigurată, ceea ce corespunde obiectivului companiei în acest sens.
 
De mentionat că pentru anul curent în sectorul Chisinau al Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A. sunt programate lucrări de renovare a LEA-0,4 kV în volum total de 34 km cu un buget de 10,7 milioane lei, urmând să fie realizate de catre antreprenorii omologați – “Savtels” S.R.L si “Condimelectro” S.R.L.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
Î.C.S. “Red Union Fenosa” S.A.

Архив новостей

Май 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031