Lucrare neautorizată pe un șantier de construcție soldată cu deconectarea avariată a unei porțiuni din sectorul Centru al capitalei

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. informează că miercuri, 21 martie 2018, aproximativ la ora 16:30, s-a produs o deconectare avariată în rețelele de distribuție din sectorul Centru al municipiului Chişinău, din perimetrul străzii Pușkin și bd Grigore Vieru. 

Această deconectare avariată s-a produs în urma efectuării unei lucrări neautorizate de săpături pe şantierul companiei de construcţii «Consmax » S.R.L. de pe str. Pușkin 55, care a deteriorat (rupt) două cabluri subterane provocând astfel declanşarea avariată a celulei Stației electrice Albișoara, care alimentează această zonă. 

O parte din consumatorii afectaţi au fost realimentaţi în prima jumătate de oră, iar restul, inclusiv Maternitatea Municipală Nr 2 din bd Grigore Vieru 12, au fost realimentați peste aproximativ 2 ore, prin activarea sursei autonome și anume generatorului întreprinderii cu o putere de 630 kVA. La moment se efectuează lucrări pentru restabilirea liniilor în cablu deteriorate. Cazul este investigat pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii acestei avarii. 

Deși responsabilitatea pentru producerea acestei avarii nu aparţine Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., ne cerem scuze pentru incomodităţile create consumatorilor afectaţi, precizând că măsurile luate operativ au permis reconectarea lor în cel mai scurt timp posibil. 

În scopul prevenirii încălcărilor similare si a evitării situaţiilor de risc de electrocutare și deconectare avariată a instalaţiilor, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.  solicită  tuturor agenţilor economici  respectarea strictă a procedurilor stabilite de coordonare obligatorie cu furnizorul de energie electrică a lucrărilor ce urmează a fi efectuate în zona de protecţie a liniilor electrice şi efectuarea acestora cu maximă atenţie, pentru evitarea cazurilor de deteriorare a altor reţele inginereşti, care se pot afla în preajmă. Doar astfel pot fi evitate avariile şi eventualele accidente.   

Departamentul Relații și Comunicare
Î.C.S. «Red Union Fenosa» S.A.

Архив новостей

Март 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031