Situaţia operativă în reţelele electrice din 18-19 martie, 2018

Precipitaţiile mixte sub formă de lapoviţă şi ninsoare, ce s-au depus pe conductoarele liniilor electrice aeriene (LEA) însoţite de rafale de vânt au generat în dimineaţa zilei de duminică, 18 martie, unele deconectări avariate ale instalaţiilor electrice. La ora 7:00 a zilei de duminică erau înregistrate 12 localităţi din 5 raioane parţial sau în totalitate fără energie electrică.
 
Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic şi reluarea furnizării energiei electrice,  Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a desfăşurat de urgenţă toate acţiunile necesare, astfel încât către ora 12:00 a zilei de duminică fără energie rămăseseră doar 2 localităţi, care în scurt timp de asemenea au fost realimentate cu energie electrică.
 
De notat, că în asemenea situații meteorologice, durata repunerii serviciului în mare măsură depinde de condiţiile dificile de deplasare pe drumurile întroienite, iar în unele cazuri de necesitatea solicitării şi aşteptării utilajelor speciale pentru deszăpezire, unde accesul către instalaţiile electrice este blocat de troiene.
 
Astăzi, 19 martie situația operativă în rețelele electrice este obișnuită, echipele operative ale companiei şi ale întreprinderilor colaboratoare efectuează lucrări de întreținere și  de soluționare a incidentelor individuale ale consumatorilor.
 
Deoarece avertizarea “Cod Galben” de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se va menţine până pe data de 22 martie, curent, atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:
 
—       dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) vă rugăm să informați imediat furnizorul de energie electrică.
—       supravegheați copii și explicați-le regulile de securitate electrică şi consecinţele încălcării lor.
—       ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
—       nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
—       nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni se pot solda cu electrocutări. 
 
Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele canale:
 
— La telefonul Serviciului 24h —  022-43-11-11.
— Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
— Pe Viber apelând la numărul 062161111
— Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
 

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Архив новостей

Март 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031