Hoţii de ulei lasă în întuneric consumatorii de energie electrică

Locuitorii satului Balabanu din raionul Taraclia au rămas sâmbătă, 3 martie, fără energie electrică în urma furtului uleiului de transformator, de către persoane neidentificate deocamdată, fapt ce a cauzat defectarea acestuia. Pentru restabilirea furnizării energiei electrice a fost înlocuit transformatorul distrus de hoţi. Cu o zi înainte, pe 2 martie, o infracţiune similară a avut loc în satul Moscovei din raionul Cahul, unde în timpul efectuării verificării inopinate a instalaţiei electrice s-a constat furtul uleiului dintr-un transformator ce alimentează cu energie această localitate. În ambele cazuri au fost efectuate procedurile de documentare  a infracţiunii de către reprezentanţii  organelor de poliţie la faţa locului şi de iniţiere a acţiunilor de identificare a făptașilor, pentru atragerea acestora la răspundere conform legii.
 
De notat, că anterior, pe 17 ianuarie, curent, în satul Moscovei a mai fost furat uleiul din două transformatoare. În rezultat instalaţiile au intrat într-un regim avariat de funcţionare, creându-se  riscul ca localitatea să rămână fără energie electrică. Situaţia dată a fost constatată de personalul Î.C.S.”Red Union Fenosa” S.A. în urma efectuării unui control operativ pentru verificarea stării tehnice a instalaţiilor. Pe cazul dat, compania a depus o crere la Inspectoratul de poliție din raionul Cahul,  pentru investigarea cazului de furt.

De menționat că în timpul  acestor intervenţii ilegale în instalaţiile electrice comise pe parcursul nopţii făptaşii s-au expus riscului de electrocutare şi au extins acest risc şi asupra altor persoane, iar consumatorii din localităţile vizate puteau rămâne cu aparatele electrocasnice deteriorate în cazul producerii unor şocuri de tensiune sau scurtcircuite, fiind posibile chiar şi incendii.
 
Administraţia Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. reiterează că va întreprinde în comun cu administraţia publică locală şi organele de drept toate măsurile necesare pentru identificarea şi atragerea la răspundere nu doar a făptaşilor, dar şi a posibililor beneficiari ai bunurilor materiale furate şi că va insista pe aplicarea pedepsei maxime prevăzute de legislaţie în raport cu cei care au atentat prin faptele lor la securitatea  materială, electrică şi anti-incendiară a populaţiei şi au adus prejudicii prestatorului de servicii.
 
Orice informaţii relevante, care pot contribui la descoperirea infractorilor  şi demonstrarea  furtului pot fi transmise prin intermediul serviciului telefonic de 24 de ore cu numărul 022-43-11-11 sau la adresa de e-mail [email protected] şi [email protected]  sau la telefoanele de contact ale Inspectoratelor teritoriale de poliție (902).


Nu fiţi indiferenţi!  Gândiţi-vă la propria securitate! Îndepărtaţi pericolul de locuinţa Dvs.
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S.”Red Union Fenosa” S.A.

Архив новостей

Март 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031