Responsabilitatea social-corporativă

Primele sesiuni de informare pentru copii

La finele acestei săptămâni se vor încheia primele două sesiuni ale Şcolii de vară „ALTAIR 2012”, organizată de Direcţia Generală pentru Educaţie, Tineret şi Sport (DGETS) în parteneriat cu Gas Natural Fenosa în Moldova.

 

Amintim că Şcoala de vară "ALTAIR 2012" se desfăşoară în Bulgaria, iar pe durata acesteia, cinci formatori delegaţi de la Gas Natural Fenosa implementează proiectul “O vacanţă în siguranţă”, în cadrul căruia vor instrui circa 1800 de copii participanţi cu privire la securitatea persoanelor în raport cu instalaţiile electrice şi le vor vorbi despre măsurile de eficienţă energetică. Totodată, aceştia vor asigura şi instruirea formatorilor voluntari, care vor continua realizarea obiectivelor proiectului în cadrul tuturor seriilor Şcolii de vară "ALTAIR-2012".

 

La primele două serii, în calitate de formatori au activat Ludmila Motrescu, şef secţie MK şi RP la Gas Natural Fenosa şi Ina Botnari, director al centrului Municipal de Excelenţă, DGETS.

 

În cadrul şedinţelor la temele anunţate, copiilor li s-a vorbit despre energia electrică, beneficiile pe care aceasta le oferă societăţii, dar şi despre importanţa pe care consumatorii, mai ales copiii, trebuie să o acorde necesităţii de a aprecia pericolul ce îl prezintă în situaţii concrete şi normele de securitate electrică, pe care ar trebui să le respecte în viaţa cotidiană.

 

Participanţii au învăţat care sunt criteriile de selectare a aparatelor electrice eficiente, cum ar tebui să le folosească în condiţii de siguranţă, au vizionat filme în desen animat şi au desenat subiecte pentru situaţiile analizate, acestea fiind expuse ulterior în cadrul unei galerii. La încheierea activităţilor, copii au afirmat că temele propuse sunt interesante pentru ei, deoarece le oferă posibilitatea să afle noţiuni pe care nu le cunoşteau sau nu le conştientizau anterior, iar modul interactiv de comunicare într-o ambianţă diferită de cea şcolară, prezintă un plus pentru asimilarea materialului.

 

La cele două serii ale Şcolii de vară "ALTAIR 2012", desfăşurată în Bulgaria de către DGETS în parteneriat cu Gas Natural Fenosa, au participat 120 de copii de la liceele din Moldova.