Responsabilitatea social-corporativă

„O vacanţă în siguranţă” porneşte din nou la drum

Din 17 iunie reîncep activităţile de informare şi instruire ale proiectului „O vacanţă în siguranţă” în cadrul Şcolii de vară „ALTAIR” 2014.

 
Startul activităţilor de securitate electrică din această vară va fi dat de Lilian Cernalevschi şi Vitalie Grecu, angajaţi ai Gas Natural Fenosa, care fac parte din echipa de implementare a proiectului „O vacanţă în siguranţă”. Ei sunt cei care se vor deplasa împreună cu primul lot al şcolii de vară în staţiunea Nessebru din Bulgaria.
 
Lilian Cernalevschi, responsabil Calitate şi Mediu Ambiant: 
 
Securitatea mai întâi de toate - acesta este mesajul principal, ce îl  vom transmite participanţilor la ediţiile Şcolii de vară „ALTAIR-2014”.
La fel ca în anii precedenţi, vom încerca să-i informăm despre cât de important este să cunoaştem noţiunile de bază ale energiei electrice, pe care să le luăm în calcul atunci când folosim aparate electrice, când ne aflăm în apropiere imediată de instalaţii electrice, la domiciliu sau în afara acestuia. Vrem ca participanții să realizeze şi să comunice şi altora, că din necunoaştere sau din curiozitate excesivă putem provoca accidente electrice serioase, uneori chiar cu consecinţe letale pentru cei implicaţi.
Este foarte important să cunoască ceea ce trebuie să facă şi ceea ce nu au voie şi nu trebuie să facă, astfel încât ei, apropiaţii şi prietenii lor să fie întotdeauna în siguranţă. Ne propunem să realizăm acest obiectiv prin activităţi utile şi interesante şi sperăm că toţi beneficiarii se vor bucura de ocazia de a afla cât mai multe despre energia electrică şi despre securitatea personală în raport cu ea.”
 

Vitalie Grecu
, șef Operarea și Exploatarea Evidenței:
 
„Am aderat la echipa proiectului pentru prima dată, deşi „O vacanţă în siguranţă” se află deja la a treia ediţie. I-am urmărit pe colegii mei la ediţiile precedente, mi-a plăcut ceea ce au făcut şi am considerat că pot să contribui pentru a da continuitate efortului lor. Este o activitate ce ne-o asumăm voluntar, pe lângă celelalte responsabilităţi, pe care le avem în cadrul Gas Natural Fenosa în Moldova, şi consider că fiecare dintre angajaţi, mai ales, acei care zilnic au de a face cu livrarea energiei electrice, pot împărtăşi experienţa personală pentru a se asigura că populaţia are o percepere reală a beneficilor, dar şi a pericolelor pe care trebuie să le ia în calcul, când este vorba de energia electrică.”
 
Gas Natural Fenosa în Moldova derulează proiectul „O vacanţă în siguranţă” în colaborare cu Direcţia Generală pentru Educaţie, Tineret şi Sport a municipiului Chişinău la ediţiile Şcolii de vară pentru elevii şi liceenii din municipiu, dar şi din ţară, prin intermediul proiectului educaţional „Prin educaţie, auto- şi intercunoaştere spre competenţe într-o lume a cunoaşterii...”.
 
Acesta este un angajament voluntar al unei echipe de angajaţi ai Gas Natural Fenosa în Moldova, asumat cu scopul promovării în rândul clienţilor a culturii de consum în siguranţă a energiei electrice şi prevenirii incidentelor, electrocutărilor şi descărcărilor electrice periculoase în situaţii cotidiene.        
 
Proiectul „O vacanţă în siguranţă" este susţinut şi finanţat deplin şi în totalitate de întreprindere. În vara anului 2014, Şcoala de vară ALTAIR se va desfăşura în Nessebar, Bulgaria şi în Eretria, Grecia.