Responsabilitatea social-corporativă

Gas Natural Fenosa relansează proiectul „O vacanţă în siguranţă”

Gas Natural Fenosa, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău (DGETS) şi Centrul municipal de excelenţă au dat startul oficial al Taberei de vară „ALTAIR 2013”. În cadrul acesteia se va derula ediţia a doua a proiectului „O vacanţă în siguranţă”, axat pe informarea şi instruirea copiilor cu privire la securitatea electrică.

 
La evenimentul de inaugurare organizat în sala mare a primăriei municipiului Chişinău au participat Jose Luis Gomez Pascual, country manager Gas Natural Fenosa Moldova, Lilian Carp, şeful direcţiei Coordonare a executivului Primăriei, reprezentanţi ai aparatului administrativ al DGETS. În sală au fost prezenţi membrii echipei de manageri şi profesori antrenaţi în ediţia din acest an, părinţi şi copii înscrişi pe listele beneficiarilor acesteia.
 
Organizată în cadrul Proiectului educaţional „Prin educaţie, auto-şi intercunoaştere spre competenţe într-o lume a cunoaşterii...”, inaugurarea oficială a Taberei de vară „ALTAIR 2013” a fost precedată de prezentarea de către Ina Botnari, director interimar a Centrul municipal de excelenţă, a conceptului ediţiei curente şi de o trecere în revistă a indicatorilor de performanţă a proiectului, inclusiv a activităţilor educative cu genericul „O vacanţă în siguranţă”.
 
Jose Luis Gomez Pascual, country manager Gas Natural Fenosa Moldova, a subliniat că, prin proiectul „O vacanţă în siguranţă”, colaborarea cu DGETS oferă întreprinderii posibilitatea de a dezvolta în baza taberei de vară „ALTAIR”  un program educaţional, care combină asimilarea cunoştinţelor şi deprinderilor la tema securităţii electrice cu odihna copiilor: „Noi, cei de la compania Gas Natural Fenosa, participăm cu multă plăcere la acest proiect, căci acesta ne permite să răspândim conceptul de securitate electrică în rândul tinerilor.”- a spus dumnealui. „Sper că participanţii la acest curs, în afară de a se bucura pe deplin de vacanţă, să devină nişte lideri ai securităţii electrice în casă, la şcoală şi mai târziu la lucrul lor”- a mai spus Jose Luis Gomez Pascual.
 
Gas Natural Fenosa consideră că principala sa responsabilitate socială este de a informa în continuu populaţia despre pericolul curentului electric. Iar aceste cursuri de vară reprezintă o oportunitate excelentă pentru a informa tinerii despre necesitatea de a respecta normele de securitate electrică.
 
Parteneriatul dintre Direcţia generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău şi Gas Natural Fenosa Moldova a demarat în 2012 prin semnarea unui acord, ceea ce a creat un precedent de bune practici şi interferenţă responsabilă între sectorul public şi cel privat în interesul copilului.