Responsabilitatea social-corporativă

Atelierul de formare a profesorilor pentru proiectul „O vacanţă în siguranţă”

Atelierul de formare a profesorilor, afiliaţi ediţiei din acest an a Şcolii de vară ALTAIR, a avut loc la 28 mai şi s-a înscris în lista activităţilor planificate pentru derularea în cadrul acesteia de către Gas Natural Fenosa a proiectului „O vacanţă în siguranţă”. Amintim că proiectul îşi propune informarea şi sensibilizarea participanţilor la Şcoala de vară referitor la necesitatea cunoaşterii şi respectării normelor de securitate electrică, la fel, cu privire la modalităţile de identificare, apreciere şi evitare a situaţiilor de risc în viaţa cotidiană.

 

Fiind parte a activităţilor prevăzute de parteneriatul dintre Gas Natural Fenosa în Moldova şi Direcţia generală pentru educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău (DGETS), la atelier au participat profesori ce şi-au propus să îşi asume realizarea programului de securitate electrică în perioadele neacoperite de echipa întreprinderii.
 
În cadrul atelierului a fost prezentat pachetul de materiale de suport pregătite de echipa proiectului şi au fost analizate opţiuni de abordare a temei, evidenţiindu-se proprietăţile energiei electrice, importanţa marcării instalaţiilor cu semne de avertizare şi necesitatea continuă de a respecta normele de securitate personală.  De asemenea, au fost puse în discuţie cazuri concrete de ignorare a normelor de securitate la exploatarea aparatelor electrocasnice şi a instalaţiilor electrice. Participanţii au testat pachetul de materiale de suport, oferite de echipa Gas Natural Fenosa, şi au confirmat utilitatea acestora în condiţiile în care în prezent în RM nu există materiale similare şi nici nu are cine să le dezvolte.
 
Gas Natural Fenosa în Moldova şi DGETS derulează deja pentru al treilea an proiectul „O vacanţă în siguranţă” la ediţiile Şcolii de vară pentru elevii şi liceenii din municipiu, dar şi din ţară, prin intermediul proiectului educaţional „Prin educaţie, auto- şi intercunoaştere spre competenţe într-o lume a cunoaşterii...”.  În cadrul celor două ediţii din 2012 şi 2013 ale proiectului „O vacanţă în siguranţă” circa 4.000 de participanţi au fost instruiţi în prevenirea incidentelor, electrocutărilor şi descărcărilor electrice periculoase în situaţii cotidiene. De menţionat, că este un proiect de pionierat, iniţiat şi desfăşurat la iniţiativa angajaţilor Gas Natural Fenosa în Moldova, fiind susţinut şi finanţat deplin şi în totalitate de întreprindere. În vara anului 2014, Şcoala de vară ALTAIR se va desfăşura în Nessebar, Bulgaria și în Eretria, Grecia.