Responsabilitatea social-corporativă

Ora Planetei 2013

Noutăţi

      

Gas Natural Fenosa a fost vizitată în ajun de „Ora Planetei” de elevi de la Colegiul Naţional de Coregrafie


Evenimentul din Piaţa Marii Adunări Naţionale

 

 

Ora Planetei 2013 pe Facebook


Pagina Ora Planetei 2013


Galerie imagini 1


Galerie imagini 2

 

 

Ora Planetei 2013 pe Youtube


Angajamentele faţă de mediul ambiant ale echipei Gas Natural Fenosa în Moldova

 

 


Alte spot-uri dedicate ediţiei din 2013:

 

Earth day 2013. Flashmob

 

Ora Planetei 2013- Chişinau

 

Sarbatoarea Ora planetei in Moldova – toţi dansăm

 

Ora Planetei la Bălţi

 

Earth Hour 2013 la Chişinău s-a marcat pe viscol

În contextul derulării acţiunilor naţionale dedicate campaniei globale „ORA PLANETEI”, GAS NATURAL FENOSA reconfirmă poziţia sa cu privire la susţinerea acesteia în Republica Moldova şi contribuţia la desfăşurarea lor, prin aprobarea unui plan de activităţi interne şi externe.
 

„ORA PLANETEI” este o tradiţie prin care în acest an, la 23 martie, pentru 1  oră, de la 20:30 până la 21:30, populaţia este încurajată să stingă luminile şi să deconecteze de la sursa de energie aparatele şi instalaţiile electrice.
 
GAS NATURAL FENOSA apreciază gestul ca fiind unul simbolic şi care are scopul de a transmite populaţiei un mesaj de solidaritate cu acţiunile de sensibilizare a acesteia vizavi de efectele încălzirii globale, îndemnând-o să nu rămână indiferentă faţă de problemele ecologice ale Terrei şi să economisească energia electrică pentru a contribui la protecţia mediului şi diminuarea schimbărilor climaterice. Creşterea constantă a consumului de energie în ţara noastră, ajustat la tendinţa producerii în exces a energiei în lume, poate conduce la schimbări climaterice negative, pe care nu va întârzia să le resimtă şi Republica Moldova.
 
Şi în acest an, GAS NATURAL FENOSA în colaborare cu Ministerul Mediului, precum şi cu ONG-urile de profil din ţară, se adresează societăţii în ansamblu şi fiecărei persoane în particular, ca şi consumator de energie, cu invitaţia de aderare la acţiunea „ORA PLANETEI” din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care va avea loc sâmbătă, 23 martie 2013.
 

Programul manifestării include mai multe activităţi destinate copiilor care vor începe la orele 17:00, şi vor continua până la 20:30, când se aşteaptă participarea maximă a voluntarilor pentru numărătoarea inversă  de deconectare voluntară a instalaţiilor electrice pentru cel puţin o oră (60+), acesta fiind un gest simbolic prin care vom spune că: „Ne pasă de mediul în care trăim. Ne pasă de viitorul Planetei!”


La rândul lor, cei care vor rămâne acasă, sunt încurajaţi să susţină evenimentul şi să deconecteze voluntar aparatele, corpurile de iluminat şi instalaţiile consumatoare de energie electrică timp de cel puţin 60 de minute.

 

„ORA PLANETEI” înseamnă mai mult decât o campanie de deconectare a luminii, este un indiciu al faptului că omul poate trăi în armonie cu natura, promovând menţinerea diversităţii biologice a planetei, reducând poluarea şi practicând consumul responsabil de resurse. Este necesar doar ca fiecare dintre noi să fie deschis şi să adopte noi modele de gândire şi comportament.
 

Este în puterile noastre. Schimbarea suntem noi. Să ne asumăm această provocare!