Responsabilitatea social-corporativă

Ora Planetei 2012

Noutăţi

      

Comunicat pentru presă: 

Totalurile ORA PLANETEI–EARTH HOUR 2012


Vizită la Gas Natural Fenosa în contextul acţiunii mondiale „Ora Planetei”


O zi în PMAN cu „Ora Planetei”


 

Ora Planetei 2012 pe Facebook


Pagina Ora Planetei 2012


Galerie imagini 1


Galerie imagini 2


Galerie imagini 3

 

Pentru al 4-lea an consecutiv Gas Natural Fenosa Moldova susţine activ şi se solidarizează cu milioanele de persoane din întreaga lume, care pledează pentru un mediu mai curat şi participă la activităţile de promovare a obiectivelor iniţiativei ecologice globale „Ora Planetei”.

 

Consumul risipitor de energie, respectiv producerea în exces a acesteia, este una din cauzele schimbărilor climaterice negative, resimţite tot mai mult pe Planetă. Republica Moldova este o ţară mică în comparaţie cu mari state ale lumii, totuşi consumul său de energie creşte constant an de an. Cererea sporită conduce inevitabil la mărirea volumelor de generare, aceasta situaţie având un impact negativ asupra mediului prin eliminările de carbon şi noxe.

 

În acest an, Gas Natural Fenosa Moldova în colaborare cu Ministerul Mediului, precum şi cu ONG-urile de profil din ţara noastră, lansează un apel către societate în ansamblu şi fiecare persoană în particular, ca şi consumator de energie, cu invitaţia de aderare la acţiunea „Ora Planetei” din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care va avea loc sâmbătă, 31 martie. Programul manifestării include mai multe activităţi, care încep la ora 16:00 cu cele destinate copiilor, care vor continua până la 20:30, când se aşteaptă participarea maximă a voluntarilor pentru numărătoarea inversă ce va declanşa deconectarea voluntară a instalaţiilor electrice pentru cel puţin o oră (60+), acesta fiind un gest simbolic prin care vom spune că „Ne pasă de mediul în care trăim. Ne pasă de viitorul Planetei!”


Pentru cei care vor rămâne acasă, de asemenea, se recomandă să deconecteze voluntar aparatele, corpurile de iluminat şi instalaţiile consumatoare de energie electrică timp de cel puţin 60 de minute, manifestând astfel susţinerea acestei acţiuni.


Prin solidarizarea cu acţiunea Ora Planetei, Gas Natural Fenosa Moldova împreună cu partenerii evenimentului transmite un mesaj încurajator privind posibilitatea implicări personale în activităţi de salvgardare a planetei, contribuind cu „un mic ajutor pentru o lume mai bună”. Este în puterile noastre stoparea degradării mediului natural al planetei pentru a construi un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura, prin menţinerea diversităţii biologice a planetei, asigurându-se că utilizarea resurselor naturale ce se reînnoiesc este durabilă, şi promovând reducerea poluării şi a consumului responsabil de resurse.

 

Nu fiţi indiferenţi! Putem schimba lumea dacă vom începe cu noi înşine!