Responsabilitatea social-corporativă

Lectie de securitate electrica in tabara “Energia si mediul de trai 2009”

 
 • I.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. a petrecut joi, 2 iulie o lectie de securitate a persoanelor in raport cu instalatiile electrice pentru participantii la tabara de vara  “Energia si mediul de trai 2009”, organizata de Centrul Republican pentru Copii si Tineret GUTTA CLUB in apropierea orasului Dubasari.
 •  
  Numai in ultimii cinci ani in aria de acoperire a retelelor de distributie gestionate de I.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. au fost inregistrate 67 de cazuri de electrocutare, 39 dintre acestea avand consecinte letale.


  In cadrul lectiei oferite de I.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. cei mai buni activisti ai centrului, participanti la tabara “Energia si mediul de trai 2009”, au avut posibiltiatea sa vizioneze un film de scurt metraj la tema securitatii electrice. Filmul reflecta situatii cotidiene si modalitatile de evitare a unor incidente regretabile prin respectarea regulilor la exploatarea instaltiilor electrice la domiciliu si in general.


  Ulterior vizionarii, Lilian Cernolevschii, inginer pentru protectia civila si securitatea instalatiilor, a invitat asistenta la o discutie pe marginea filmului, in cadrul careia dansul, la solicitarea participantilor, a analizat si a explicat situatii posibile, raspunzand la intrebarile adresate.


  In incheiere, a fost organizata o victorina la tema, invingatorii fiind premiati cu diverse articole cu logotipul intreprinderii: dictionar de proverbe, rechizite scolare, materiale promotionale la tema securitatii electrice, si cate un bec cu consum redus de la Vitoone, gratie colaborarii in cadrul unor proiecte sociale dintre companie si acest brand.


  I.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. a semnat in 2009 un acord de colaborare cu Centrul Republican pentru Copii si Tineret GUTTA CLUB in vederea realizarii proiectelor sociale de sensibilizare si educare a diverselor grupuri de interes referitor la protectia mediului, consumului responsabil de resurse si securitatea consumului in instalatiile electrice.


  La 29 mai a fost dat startul unei ample campanii mediatice, care a inclus publicarea unor apeluri in atentia copiilor si a parintilor in ziarele “Saptamina”, “Timpul”, “Moldavschie vedomosti”, difuzarea unui reportaj la EU TV, dufuzarea unei emisiuni tematice de 45 de minute la “Radio Antena C”. De asemenea, pe parcursul lunii iunie au fost difuzate spoturi la Radio Singera, Radio Antena C si Radio Vocea Basarabiei, iar in revista “Saptamina” se desfasoara un concurs organizat de RED UNION FENOSA cu participarea copiilor. Campania va continua pe parcursul verii cu alte emisiuni si cu bilantrurile concursului.


  Intreprinderea promoveaza din 2005 campanii mediatice anuale de securitate a persoanelor in raport cu instalatiile electrice. Din 2009 I.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. colaboreaza in cadrul acestora cu GUTTA-CLUB, ASCA Moldova, Vitoone si revista “Saptamina”.


  Scopul campaniilor I.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. este să contribuie la conştientizarea de catre socetate a pericolului la care se expun persoanele, ignorand normele de securitate electrica, si la imbunatatirea cunostintelor acesteia despre electricitate si instalatiile electrice.

   

  03.07.09