Responsabilitatea social-corporativă

Gas Natural Fenosa susţine organizarea olimpiadei "Secolul XXI: natura, cultura, viitorul omenirii"

La 6 aprilie în incinta licelului „Svetoci” din capitală a acut loc olimpiada Republicii Moldova cu tema „Secolul XXI: natura, cultura, viitorul omenirii”, ediţia a IX-a.
 
Cei 47 de participanţi, elevi ai ciclului gimnazial şi liceal, au aplicat lucrări la patru categorii tematice: panou informaţional, lucrări teoretice, proiecte şi produse multimedia.
 
Gas Natural Fenosa oferă asistenţă la organizarea olimpiadei deja al doilea an şi aceasta se materializează prin oferirea cadourilor de participare pentru toţi elevii care aplică şi a premiilor pentru învingători.
 
Lucrările prezentate în ediţiaa IX-a a olimpiadei au abordat o gamă largă de subiecte. Din perspectiva tinerei generaţii, în prezent este important să se asigure un echilibru între natură şi cultură pentu a avea certitudinea unui viitor demn de umanitate.

Juriul a apreciat înalt lucrările, acestea făcând dovada unei preocupări reale a elevilor de astăzi pentru viitor, dar şi pentru prezent. În opinia membrilor juriului, participanţii nu doar au punctat problemele identificate, ci au şi studiat în profunzime anumite fenomene şi atitudini, iar unele lucrări conţin soluţii şi sugestii valoroase pentru societate.
 
Gas Natural Fenosa se poziţionează ca o întreprindere responsabilă, susţine şi încurajează tânara generaţie în preocupările sale pentru un viitor mai bun, iar teme ca protecţia mediului, conservarea resurselor, eficienţa energetică au fost integrate în „Planul de acţiuni de eficienţă energetică”, aprobat în 2009.