Responsabilitatea social-corporativă

Beneficiarii Zilei Solidare

Republica Moldova este pentru a doua oară beneficiarul proiectului Ziua Solidară. Astfel, în acest an 14 tineri din ţara noastră au avut şansa să se înscrie la o facultate, ceea ce le va asigura o specialitate şi un viitor demn.

 

Amintim că acesta este un proiect la nivel de grup şi constă în donarea voluntară a salariului pentru o zi de către angajaţii din toate cele peste 30 de ţări ale grupului Gas Natural Fenosa. Compania, la rândul său, dublează suma colectată de către angajaţi şi îşi asumă costurile de gestionare, astfel încât 100% din suma colectată să fie predestinată pentru proiectul anual selectat.
 

CRISTINA URMAȘU - Facultatea de Bănci şi Finanţe, Academia de Studii Economice a Moldovei


„Proiectul de burse „Ziua Solidară” îmi oferă oportunitatea de a-mi continua studiile dorite, de a face primul pas spre viitoarea mea  meserie. Aflasem întâmplător despre acest concurs de burse şi iniţial credeam că este ceva ireal, însă cu ajutorul bursei oferite am reuşit să ajung studentă  la Academia de studii Economice din Moldova.  Proiectul dat reprezintă un sprijin şi o motivare pentru mine de a obţine performanţe în continuare, de a realiza ceea la ce am visat. În cadrul proiectului am întâlnit alţi tineri inteligenţi, cu care am reuşit să ne împrietenim şi să colaborăm în continuare. Mă simt fericită şi îmi pare bine că am reuşit să devin beneficiarul acestei burse.”

 

SILVIA MORARU - Facultatea de Drept,  Universitatea de Stat din Moldova


„E timpul să privim în viitor. Proiectul Ziua Solidară ne oferă dreptul şi şansa unică la un viitor luminos, şansa să păşim în viaţă cu paşi siguri şi să escaladăm noi culmi. Ne însoţeşte în călătoria iniţiatică într-o lume nouă. Prin contribuţia şi ajutorul acordat de acest proiect avem oportunitatea  formării şi extinderii orizontului nostru de cunoaştere. Acum visurile pot deveni o realitate, iar dimensiunea succesului nostru depinde de puterea dorinţei, de eforturile depuse, dar şi de susţinerea celor din jur. Graţie proiectului „Ziua Solidară‘’,  am încredere în ziua de mâine. Sunt bucuroasă pentru această oportunitate şi o să o utilizez la maxim pentru dobândirea desăvârşirii ca specialist.”

 

 GLORIA-CEZARA DEDIN - Medicină, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie  „Nicolae Testemiţanu"

 

 „Numele meu este Dedin Gloria-Cezara. Anul acesta am fost dublu norocoasă, în primul  rând pentru că am reuşit să mă apropii cu un pas mai mult de visul meu spre a deveni  medic, am fost admisă la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae  Testemiţanu", visată de mine încă de pe când eram copil. În cel de-al 2-lea rând am fost  admisă în programul de burse Ziua Solidară, o şansă unică atât pentru mine, cât şi pentru  ceilalţi 13 tineri cu care împărţim o bucurie comună. 
Ţin să vă mulţumesc din toată inima pentru faptul că mă aflu printre sutele de persoane din întreaga lume ale căror vise nu au stagnat în stadiul incipient şi le pot vedea cum, încetul cu încetul, asemenea unor piese de puzzle, cum prind contur, devenind realitate. Se spune că puterea interioară şi moralul omului îl fac pe acesta să ajungă unde nici mintea lui nu gândea vreodată că va ajunge. Forţele acestuia pot fi infinite, iar în faţa unei motivaţii imperative toate barierele se retrag, iar realizarea scopului este inevitabilă. Este adevărat că mintea fiinţei umane poate depăşi graniţe, calităţile unui om pot fi dintre cele mai alese, iar scopul său poate face drumul mai uşor, însă nenumărate sunt impedimentele şi barierele ce-i stau în cale.
Pentru mulţi tineri inteligenţi, care au fost şi care sunt astăzi membri ai proiectului „Ziua Solidară‘’, cel mai mare obstacol în dezvoltarea intelectuală şi valorificarea cunoştinţelor, a fost situaţia financiară precară. Singurul dezavantaj major, banii, puteau pune capăt unui viitor promiţător. Pot spune că această Fundaţie realizează un lucru extraordinar, un lucru măreţ! Poate, dacă nu aţi exista, multe talente şi minţi inteligente s-ar pierde încă la început de drum.
Prin intermediul acestui mesaj doresc să mulţumesc din tot sufletul tuturor angajaţilor Gas Natural Fenosa care au contribuit la finanţarea bursei mele de studiu!”

 

 

 

STELA DVORNIC - Relaţii Internaţionale, Universitatea de Stat din Moldova

 

„Salut! Mă numesc Stela şi sunt studentă în anul I-i la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative în cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Sunt beneficiară a bursei „Ziua Solidară" - Gas Natural Fenosa in Moldova.
Vreau să aduc sincere mulţumiri grupului Gas Natural Fenosa pentru şansa acordată prin intermediul acestui proiect datorită căruia reuşesc să aspir la un viitor mai bun şi să-mi realizez visul. Acest proiect mi-a schimbat radical modul de viaţă şi sunt recunoscătoare tuturor persoanelor care au făcut posibil acest lucru. Sunt fericită că beneficiez de o asemenea oportunitate care într-adevăr mă susţine să-mi construiesc drumul mult dorit în viaţă. Susţin ideea lui Napoleon Hill care afirma: „Lucrurile pe care le meriţi cu adevărat în viaţă , merită să şi munceşti pentru ele.

 

 

SABINA SECU - Contabilitate, Academia de Studii Economice a Moldovei

 

Visul meu de a avea studii superioare într-un domeniu atât de complicat precum activitatea serviciilor de contabilitate a devenit realitate datorită proiectului „Ziua Solidară". Graţie companiei Gas Natural Fenosa şi a angajaţilor săi care au contribuit la realizarea acestui proiect, astăzi îmi pot desfăşura studiile ce îmi vor asigura un viitor prosper. Sunt onorată că fac parte din acest proiect şi voi face tot posibilul să adeveresc aşteptările dumneavoastră. Cu recunoştinţă şi respect, Secu Sabina.

 

 

 

 

ALEXADRU BRÎNZĂ - Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice a Moldovei

 

Pentru mine proiectul „Ziua Solidară" a fost o motivaţie de a continua drumul pe care l-am început. Oportunităţile oferite de către acest proiect sunt enorme, as vrea să mulţumesc Gas Natural Fenosa pentru că mi-au oferit această şansă pentru a-mi construi un viitor. Doar învăţând continuu putem accede la scopul propus.

 

 

 

 

ION CHIRILENCO - Medicină, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu"

 

„Mulţumesc asociaţiei „Ziua Solidară" pentru oportunităţile care mi le-a oferit. Graţie acestui proiect, dorinţa mea de a deveni medic este tot mai mult şi mai mult realizabilă. Vă mulţumesc!

 

 

 

 

MARIANA GRAMA - Medicină, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu"

 

Visul meu din copilărie a fost sa devin medic. Anii au trecut şi acum sunt studenta la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu". M-am bucurat enorm să aflu că sunt printre tinerii studioşi care au câştigat o bursă în cadrul proiectului Ziua Solidară - Gas Natural Fenosa". Cred că pentru a deveni un bun specialist trebuie de depus multă muncă şi sârguinţă. 

Mulţumiri companiei Gas Natural Fenosa  şi succese în continuare.

 

 

 

 

CEZARA COROBCĂ - Drept, Universitatea de Stat din Moldova

 

Educaţia este una dintre cele mai de preţ valori pe care omul le dobândeşte de-a lungul vieţii. Generozitatea se încadrează şi ea în aceeaşi listă privilegiată. Este minunat că încă mai exista persoane, care îşi îndreaptă privirea si spre cei mici, dar cu vise mari, călăuzindu-le calea spre reuşită.
Sprijinul dumneavoastră, se converteşte în fericire, motivaţie, împlinire şi nu în ultimul rând, în recunoştinţă. De aceea, ţin să  mulţumesc din toata inima Asociaţiei Ziua Solidară” din cadrul grupului Gas Natural Fenosa pentru faptul ca mă aflu printre persoanele, ale căror vise nu au stagnat în stadiul incipient şi le văd cum, încetul cu încetul, ele încep a prinde contur, devenind realitate.

 

 

EUGENIA BLAJA - Drept, Universitatea de Stat din Moldova
 
„Sunt o persoană care nu încetează să viseze cu ochii deschişi, dar totodată nu uit să-mi menţin picioarele pe pământ  Încrederea în sine, curajul, perseverenţa, zâmbetul, energia şi dragostea sunt scopuri măreţe, dar nu şi imposibile – toate devenind realitate datorită proiectului ,,Ziua Solidară - Gas Natural Fenosa în Moldova’’. Datorită acestui proiect pot să-mi realizez visele, dar cel mai important pot să-mi ating scopul meu în viaţă.

 

 

 

ADRIANA MUSTEAŢĂ - Farmacie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu"
 
„Vreau să transmit sincere şi profunde mulţumiri organizatorilor acestui proiect.  Datorită lor eu acum am ocazia să învăţ ceea ce îmi place. Încă din liceu aveam o enormă dorinţă de a ajunge sa învăţ la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, dar ştiam că e foarte costisitor şi părinţii mei nu vor avea posibilitatea să-mi achite contractul şi toate cheltuielile de drum, fiind 3 studenţi in familie.  Datorită dumneavoastră visul meu s-a îndeplinit,  şi acum dau tot ce e mai bun din mine pentru a bucura părinţii şi pentru a menţine această bursă, care este un extraordinar ajutor pentru mine şi familia mea! Vă mulţumesc din suflet.

 

 

 

VERONICA SOROCEAN - Limbi Străine, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”

 

„Gas Natural Fenosa, vă salut cald! Vă port în suflet!  Sunteţi făuritori ai fericirii şi pictori ai zâmbetelor. Datorită vouă, există câţiva oameni extrem de împliniţi, ce îşi modelează în prezent personalităţile pentru un viitor prosper. Voi mi-aţi oferit şansa care mi-a schimbat viaţa. Voi m-aţi făcut să mă simt specială. Să tind spre cunoaştere. Să aspir spre perfecţiune. Să împart binele cu lumea din jur. Aţi apărut anume în momentul în care îmi lipsea anume ceva divin, un dar, o minune. Vă mulţumesc din suflet pentru ceea ce faceţi pentru mine. Vă iubesc mult şi vă sunt extrem de recunoscătoare! Cu mult drag, Veronica.

 

 

 

 

VICTORIA BOTNARI - Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, Universitatea Tehnică din Moldova 

 

„Sunt extrem de recunoscătoare tuturor angajaţilor grupului Gas Natural Fenosa ce şi-au contribuit  la desfăşurarea proiectului de burse „Ziua Solidară". Această bursă mi-a oferit şansa să urmez facultatea dorită şi sper să devin în viitor un bun specialist în domeniu.

 

 

 

 

MARINELA COVACI - Contabilitate,  Academia de Studii Economice a Moldovei


Dragă Asociaţie Ziua Solidară, sunt recunoscătoare pentru posibilitatea pe care ne-aţi acordat-o de a ne lărgi orizonturile. Cu susţinerea dumneavoastră voi obţine o specialitate şi îmi voi clădi un viitor demn. Datorită acestui proiect  am căpătat mai multă încredere în forţele proprii, în ceea de pot, în calităţile mele. Vă mulţumesc!